Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Badminton 2 (KTS / BAD2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / BAD2 - Badminton 2, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Bezpečnost při TV se zaměřením na badminton, pravidla badmintonu.Vybavení- raketa, míče, obuv a oblečení.Základní držení rakety, backhandové držení rakety a použití držení rakety.Podaní krátké backhandové (dlouhé backhandové) a dlouhé forehandové (krátké forehandové).Střehové postavení a technika úderu klír a drop, hra.Technika úderu kraťas z forehandu a z backhandu, hra.Technika úderu drajv a lob, hra.Technika úderu smeč, hra.Technika úderu sklepnutý míč, hraTaktika dvouhry pro pokročilé.Turnaj jednotlivcůTaktika čtyřhry a mixů.Turnaj čtyřhry.

Získané způsobilosti

Studenti budou zvládat herní činnosti ? backhandové a forehandové podání, klír, drop, kraťas, drajv, lob, smeč a výběr smeče. Teoreticky si osvojí pravidla hry a seznámí se s taktikou dvouhry a čtyřhry a se sportovním tréninkem v badmintonu.

Literatura

MENDREK,T. Badminton: technika, trénink, výběr z pravidel. Praha, 2003. MENDREK,T. Badminton: úderová technika, pohyb po kurtu, taktika hry. Praha, 2007.

Požadavky

85% aktivní účasti v hodinách. Další konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Mgr. Petr Filip

Vyučující

Mgr. Lenka DoležalováMgr. Petr FilipMgr. Petr MlatečekMgr. Pavla Procházková