Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Basketbal 1 (KTS / BAS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / BAS1 - Basketbal 1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s úrovní hry přihlášených studentů.Seznámení s pravidly košíkové.Různé druhy přihrávek na místě a za pohybu.Technika střelby z krátké a střední vzdálenosti.Nácvik a zdokonalování dvojtaktu.Zónová a osobní obrana.Shlédnutí ligového utkání, průpravná cvičení.Řízená hra.Turnaj ve streetballu.Nácvik postupného útoku.Nácvik rychlého protiútoku.

Získané způsobilosti

Studenti prakticky zvládnou základní herní činnosti tj. dribling, střelbu, přihrávky, dvojtakt a budou je schopni aplikovat při hře pod rozhodčím.

Literatura

POSPÍŠIL, J. Americký univerzitní basketbal. Kroměříž, 2005. POSPÍŠIL, J. Basketbalová cvičení. Kroměříž, 2005. VELENSKÝ,M. Basketbal-praktická cvičení pro školní TV. Praha, 1994. POSPÍŠIL, J. Obrana. Kroměříž, 2005. POSPÍŠIL, J. Rychlý protiútok. Kroměříž, 2005. POSPÍŠIL, J. Střelba. Kroměříž, 2005. POSPÍŠIL, J. Úspěšnější trénink basketbalu. Kroměříž, 2005. POSPÍŠIL, J. Útok. Kroměříž, 2005.

Požadavky

85% aktivní účasti v hodinách. Další konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Mgr. Petr Mlateček

Vyučující

PaedDr. Jan Vašíček