Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kondiční cvičení 2 (KTS / KCV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / KCV2 - Kondiční cvičení 2, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina, vstupní diagnostika studentů.Kruhové posilování na stanovištích zaměřené na velké svalové skupiny.Párové posilování s využitím balančních pomůcek.Rozvoj silových a vytrvalostních schopností, cvičení s náčiním.Posilování na stanovištích ve dvojicích, rozvoj komunikačních schopností.Dynamické hromadné aerobní posilování.Izometrické posilování menších vnitřních svalů a svalových skupin.Rozvoj koordinačních schopností s využitím balančních pomůcek.Kruhový trénink bez náčiní využívající zátěž vlastního těla.Kombinovaný kruhový trénink s náčiním i bez náčiní.Core trénink, zpevňování, strečink.Skupinové kreativní posilování na stanovištích.

Získané způsobilosti

Studenti se v průběhu semestru naučí správným a vhodným způsobem pracovat se svým tělem, získají dostatečnou zásobu posilovacích a kompenzačních cviků a naučí se samostatně a systematicky posilovat a protahovat jednotlivé svalové partie a svalové skupiny.

Literatura

NOVOTNÁ,V. a kol. Fit programy pro ženy. Praha, 2006. OSTEN, P. Osobní trenér III. Praha, 2005. JARKOVSKÁ, H. Posilování - kondiční kruhový trénink. Praha, 2009. GOLDENBERG, L., TWIST, P. Posilování na míči. Praha, 2008. JEBAVÝ, R., ZUMR, T. Posilování s balančními pomůckami. Praha, 2009. JARKOVSKÁ, H. Posilování s vlastním tělem. Praha, 2005. DOSTÁLOVÁ , I., MIKLÁNKOVÁ, L. Protahování a posilování pro zdraví. Olomouc, 2005.

Požadavky

85% aktivní účasti v hodinách. Další konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Mgr. Ivana Molková

Vyučující

Mgr. Ivana MolkováMgr. Pavla Procházková