Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Squash 1 (KTS / SQU1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / SQU1 - Squash 1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní hodina, teorie, bezpečnost.Vstupní diagnostika studentů, seznámení se úrovní hry přihlášených studentů, výběr rakety.Rozdělení studentů do skupin podle zatím ověřených schopností a dovedností.Pravidla hry, základní postavení, držení rakety, pohyb na hřišti.Základní úder: forehand se změnou vzdálenosti ode zdi.Hra na zdi, průpravná forehandová cvičení jednotlivců, nabíhání.Základní úder: backhand jednoruč a se změnou postavení na zdi.Průpravná backhandová cvičení ve dvojicích se změnou postavení hráčů vzhledem ke zdi.Procvičování základních úderů při hře, doplňková cvičení ve dvojicích.Nácvik podání - ukázka, podání vrchní a boční.Zdokonalování herních činností jednotlivců a dvojic, kombinace herních úderů při vlastní hře.Turnaj ve squashi. Využití techniky a taktiky při vlastní hře.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni provádět základní squashové údery a aplikovat je při hře.

Literatura

ŠÁCHA, D. Jak dokonale zvládnout squash. Praha, 2006. SLOMKA, G., REGELIN, P. Jak se dokonale protáhnout. Praha, 2008. SUSS, V., MATOŠKOVÁ, P. Squash. Praha, 2003. BIRKNER,U., LANGHAMMER,P. Squash: technika, taktika, hra. Praha, 1999.

Požadavky

85% aktivní účasti v hodinách. Další konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Mgr. Ivana Molková

Vyučující

Mgr. Petr FilipMgr. Ivana Molková