Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tenis 1 (KTS / TEN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / TEN1 - Tenis 1, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s úrovní hry přihlášených studentů, hra na zdi, výběr rakety.Rozdělení pokročilí-začátečníci, seznámení s pojmy, základní postavení, úderové postavení.Výběr rakety forehand backhand jednoruč - obouruč, změna držení.Hra na zdi, průpravná cvičení s raketou a míčkem, líné míčky.Nácvik přechodu ze základního do úderového postavení při forehandu.Nácvik přechodu ze základního do úderového postavení při backhandu.Nácvik forehandu a backhandu na zdi, nahazováním z koše, průpravná cvičení.Nácvik podání- ukázka, nácvik proti zatahovací síti.Nácvik forehand, backhand hrou o zeď, trénink na nahrávacím stroji, nahrávání z koše.Základní tenisový výcvik- údery světových hráčů, sledování videa.Turnaj v líném tenise.

Získané způsobilosti

Studenti budou částečně zvládat základní tenisové údery forehand, backhand, prakticky si osvojí tenisové počítání, naučí se dovednostem, seznámí se se základy sportovního tréninku.

Literatura

KOROMHÁZOVÁ,V.,LINHARTOVÁ,D. Jak dokonale zvládnout tenis. Praha, 2008. MAŠKA,O.,ŠAFAŘÍK,V. Malá škola tenisu. Praha, 1985. SCHONBORN, R. Moderní výuka tenisové techniky. 2009. SCHONBORN, R. Optimální tenisový trénink. Olomouc, 2008. LINHARTOVÁ, D. Tenis. Praha, 2009. JANOVSKÝ,J. Tenis. Praha, 2002.

Požadavky

85% aktivní účasti v hodinách. Další konkrétní požadavky sdělí studentům vyučující v prvním týdnu semestru.

Garant

Mgr. Jan Němec

Vyučující

Mgr. Jan NěmecPaedDr. Jan Vašíček