Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodní záchrana (KTS / ZTV4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ZTV4 - Vodní záchrana, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Záchranné plavání - dopomoc a záchrana tonoucího.Techniky skoku do vody.Techniky přiblížení, uchopení, narovnání a tažení tonoucího.Techniky vynášení tonoucího.Základy potápění a plavání pod vodou.Plavání s ABC.Lovení předmětů ve vodě, ze dna bazénu apod.

Získané způsobilosti

Student zvládne techniky na záchranu tonoucího, bude ovládat základní techniku skoků do vody, plavání pod vodou a potápění s ABC.

Literatura

ČECHOVSKÁ,I.,MILER,T. Plavání : plavecké dovednosti, technika plaveckých způsobů, kondiční plavání, šnorchlování. Praha, 2001. MOUNTAIN,A. Potápění. Praha, 1998. HOLZAPFEL,B. Potápění. České Budějovice, 2004. SCHINCK,A. Potápění . Výstroj, rizika, potápěčské kurzy. Čestlice, 2007. DVOŘÁKOVÁ,Z. Potápění . Základy potápění, výcvik a vybavení, potápěčské sporty. Praha, 2005.

Požadavky

85% aktivní účasti v hodináchSplnění zápočtových požadavků z předmětu Základy plavání Splnění níže uvedených zápočtových požadavků:Plavání: 20m pod vodou - start z vody - v závěru úseku sebrat 3 puky,Záchrana tonoucího: tažení tonoucího, přiblížení se k tonoucímu, uchopení a narovnání tonoucího, 50m - záchrana modelu, záchranná akce s pásem, vynášení tonoucího z hlubokého bazénuPotápění: 50m plavání s ABC, vylévání vody z masky

Garant

Mgr. Jan Němec

Vyučující

Mgr. Jan NěmecMgr. Petra Štrofová