Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lezení na umělé stěně (KTS / ZTV6)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTS / ZTV6 - Lezení na umělé stěně, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se s lezeckým materiálem, bezpečnost, pravidla chování na lezecké stěně.Nácvik základních uzlů.Jištění pomocí ATC.Bouldering.Lezení a jištění v lezecké dvojici.Základy lezeckého pohybu.Jištění prvolezce.Seznámení s dalšími způsoby jištění na stěně.Technika lezení.

Získané způsobilosti

Studenti zvládnou bezpečný pohyb na umělé stěně s aplikací naučený dovedností: vázání lezeckých uzlů, jištění druholezce i prvolezce a základní lezeckou technikou.

Literatura

CREASEY,M. Horolezectví. Praha, 2000. HATTINGH,G. Horolezectví. Praha, 1999. VOMÁČKO, L., BALÁŠ, J., STREJCOVÁ, B. Lezeme a šplháme. Praha, 2008. VOMÁČKO,L., BOŠŤÍKOVÁ,S. Lezení na umělých stěnách. Praha, 2003.

Požadavky

90% aktivní účasti v hodináchZákladní dovednosti na umělé stěně - jištění, navázaní, lezení, uzly a zvládnutí lezecké cesty o obtížnosti 4 UIAA.Uzly kotvící: Dvojitý osmičkový uzel stejnosměrný, Vůdcovský uzel stejnosměrný, Lodní smyčka, Dračí smyčkaUzly spojovací: Dvojitá rybářská spojka, Vůdcovský uzel protisměrný, Vůdcovský uzel stejnosměrný, Osmičkový uzel protisměrnýManipulační uzly: Poloviční lodní smyčka, Prusíkův uzel dvojitý

Garant

Mgr. Petr Mlateček

Vyučující

Mgr. Petr Mlateček