Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanský a obchodní zákoník (AUBI / A3OOZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / A3OOZ - Občanský a obchodní zákoník, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Prameny práva2. Systém práva a jednotlivá právní odvětví3. Ústava Česká republiky4. Platnost,působnost a účinnost právní normy5. Právní vtahy,předpoklady právního vtahu6. Právní skutečnosti,právní jednání, protiprávní jednání, právní události.7. Předmět a obsah právního vztahu, účastníci právních vztahů8. Aplikace a interpretace práva9. Ústavní právo10.Občanské právo hmotné11.Nový občanský zákoník - věcná práva12.Nový občanský zákoník - relativní majetková práva13.Nový občanský zákoník - korporace a fundace14.Nový občanský zákoník - závazky z právních jednání

Získané způsobilosti

Studenti si zvyšují úroveň právního vzdělávání, mají schopnost aplikovat právní normy do oblasti chráněných společenských vztahů.Jedná se o aplikaci norem ústavního a správního práva, jakož i práva občanského.

Literatura

Štefka,V. Právní řád I. Základní kurz. Zlín, 2006. Eliaš, K. a kol. Nový občanský zákoník. Praha. Štefka,V. Právní řád. Zlín, 2002. Janků,M. a kol. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult. Brno.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaOdevzdání všech správně vypracovaných seminárních prací.80% účast na cvičeních.Napsání zápočtové písemné práce.

Garant

JUDr. Vladislav Štefka

Vyučující

Mgr. Karel NedbálekJUDr. Ing. Karel Nedbálek, PhD.JUDr. Vladislav Štefka