Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální tělesná příprava 3 (AUBI / A3STP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / A3STP - Speciální tělesná příprava 3, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Problematika obranných prostředků a jejich zastoupení v průmyslu komerční bezpečnosti. Kombinovaná technika eliminace útoku, zadržení, odváděcí technika bez obranných prostředků.2. Úderné obranné prostředky rozšířené v průmyslu komerční bezpečnosti. Řešení situace profesní obrany s dvojicí útočníků. Eliminace útoku, zadržení a odvedení.3. Chemické obranné prostředky rozšířené v průmyslu komerční bezpečnosti. Základy použití teleskopického obušku. Eliminace útoku, zadržení a odvedení.4. Poutací obranné prostředky v průmyslu komerční bezpečnosti. Použití teleskopického obušku při eliminování útoku a při zadržení.5. Improvizované obranné prostředky vhodné pro pracovníky průmyslu komerční bezpečnosti. Základy použití obranného spreje. Eliminace útoku, zadržení a odvedení s využitím teleskopického obušku.6. Elektronické obranné a ochranné hlásiče. Základní způsoby použití poutacích prostředků. Eliminace útoku, zadržení a odvedení s využitím teleskopického obušku.7. Problematika použití nože v situaci profesní obrany. Eliminace útoku pomocí obranného spreje. Eliminace kombinovaného útoku, zadržení a poutacími prostředky, odvedení z prostoru.8. Napadení psem v podmínkách profesní obrany. Základy použití improvizovaných obrannách prostředků v situaci profesní obrany. Eliminace kombinovaného útoku, zadržení a poutacími prostředky, odvedení z prostoru.9. Problematika poskytnutí první pomoci v podmínkách profesní obrany. Eliminace kombinovaného útoku, zadržení a poutacími prostředky, odvedení z prostoru.10. Problematika napadení pracovníka průmyslu komerční bezpečnosti skupinou kapsářů. Eliminace kombinovaného útoku, zadržení a poutacími prostředky, odvedení z prostoru.11. Problematika řešení situace profesní obrany v souvislosti s osobou pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek. Eliminace kombinovaného útoku, zadržení a poutacími prostředky, odvedení z prostoru.12. Problematika ukončení situace profesní obrany s osobním, společenským a právním aspektem. Eliminace kombinovaného útoku, zadržení a poutacími prostředky, odvedení z prostoru.

Získané způsobilosti

Student má teoretické znalosti a praktické dovednosti v řešení základních situací profesní obrany v rámci průmyslu komerční bezpečnosti. Dokáže komunikovat a bez kontaktně i kontaktně zvládat situace profesní obrany bez obranných prostředků a také se základními obrannými prostředky, rozšířenými v průmyslu komerční bezpečnosti. Vše v souladu se zákonnými normami, etickými zásadami a morálním kodexem, respektovaným v České republice. Je způsobilý zvládat situace profesní obrany s jednotlivcem a s dvojicí osob. Ovládá kombinování různých variant techniky profesní obrany.

Literatura

Luděk Lukáš. Bezpečnostní technologie, systémy a management I. Zlín, 2011. ISBN 978-80-87500-05-7.Luděk Lukáš a kolektiv. Bezpečnostní technologie, systémy a management III. Zlín, 2013. ISBN 978-80-87500-35-4.Luděk Lukáš. Bezpešnostní technologie, systémy a management II. Zlín, 2012. ISBN 978-80-87500-19-4.Náchodský, Zdeněk. Nebojte se bránit. Praha, 2006. ISBN 80-86795-43-8.Gruber, David. Zlatá kniha komunikace. Ostrava, 2005. ISBN 80-7329-092-8.Nussberger, J. Nedejte se. Možnost obrany ženy. Praha, 1997. ISBN 80-86015-09-2.McNab, Ch. - Rabigerová, J. SOS. Naučte se chránit sebe, svůj domov a rodinu. Praha, 2005. ISBN 80-7236-394-8.Náchodský, Zdeněk. Učebnice sebeobrany pro každého. Praha, 1992. ISBN 80-85523-01-09.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetDocházka je povinná na první přednášku a na 90 procent všech cvičení. Podmínky zápočtu zahrnují úspěšné zvládnutí přezkoušení z kombinovaného použití techniky, z úspěšného napsání testu z teorie profesní obrany a sebeobrany, dále z úspěšně hodnocené prezentace semestrální práce na zadané téma a ze splnění podmínek docházky.

Garant

Ing. Zdeněk Maláník

Vyučující

Ing. Zdeněk MaláníkIng. Dora LapkováIng. Zdeněk Maláník