Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminologie (AUBI / A8KPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / A8KPR - Kriminologie, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Představení kurzu, teoretické základy předmětu Kriminologie- Forenzní psychologie- Kriminální psychologie,- Historie forenzní psychologie- Teorie zločinu- Teorie agrese- Forenzní psychologie v praxi- Pachatelé trestné činnosti- Vliv mentálního onemocnění- Soud a právo- Policie a její úloha- Kriminální analýza a vyšetřování,kriminální chování- Svědectví- Trestný čin a chování, trestný čin v prostoru, chování pachatelů v prostoru

Získané způsobilosti

Student má znalosti a psychologii, dokáže předvídat krizové situace.Identifikuje možné násilné činy. Umí se bránit a ovládá se.

Literatura

Gunther Kaiser. Kriminologie. Praha, 1994. ISBN 90-7179-002-8.Kuchta, Josef. Základy kriminologie a trestní politiky. Vyd. 1. Praha : C.H. Beck, 2005. ISBN 8071798134.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetOdevzdání laboratorních protokolů dle zadání garanta předmětu.100% účast v laboratorních cvičeních.Napsání zápočtové písemky.Písemná a ústní část zkoušky.

Garant

PhDr. Mgr. Stanislav Zelinka

Vyučující

PhDr. Mgr. Stanislav Zelinka