Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané parametry techniky budov (AUBI / A8VPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / A8VPB - Vybrané parametry techniky budov, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Elektrotechnické značky, značky pro instalační schémata, normy pro elektrotechnické značky.2. Instalace vodičů a kabelů v budovách.3. Elektrotechnická schémata.4. Ochrany proti přetížení a zkratu.5. Principy EPS a její využití při ochraně objektů6. Konstrukční systémy budov, vlastnosti konstrukcí a používané materiály.7. Konstrukce pozemních staveb a jejich návrh.8. Ochrana proti vodě a radonu.9. Speciální výrobky v budovách.10. Tvorba stavebních výkresů a projektování.11. Hlavní zásady požární bezpečnosti staveb, požární odolnost stavebních konstrukcí, chování materiálů v ohni.12. Vliv požáru na mechanickou bezpečnost staveb,13. Protipožární zabezpečení staveb.14. Zkoušení požární odolnosti stavebních konstrukcí a protipožárních systémů.

Získané způsobilosti

Student je schopen orientovat se v problematice požární bezpečnosti staveb, v konstrukcích budov a v elektrotechnických schématech budov.

Literatura

Kunc. Elektroinstalace krok za krokem. Praha, 2003. Čermák. Moderní elektroinstalace. Praha, 2002. Matoušková. Pozemní stavitelství. Brno, 1995. Kupilík. Protipožární bezpečnost staveb. Praha, 1988.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet:80 % účast na cvičeních, Splnění zápočtové písemkyZkouška:Zkouška se skládá ze dvou částí:písemná část: (maximum 80 bodů)teoretická část: (maximum 40 bodů

Garant

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D.Ing. Libor DubčákIng. Jan Kučeradoc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D.Ing. Michal BrázdaIng. Libor DubčákIng. Martin KoláčekIng. Stanislav Sehnálek