Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kamerové systémy (AUBI / A9KAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / A9KAS - Kamerové systémy, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do problematiky kamerových systémů.2. Legislativní požadavky kladené na provoz kamerových systémů.3. Principy snímání obrazu.4. Hlavní komponenty kamery.5. Struktury a princip polovodičových snímačů používaných v kamerách.6. Příslušenství kamer, přepěťové ochrany kamer.7. Doplňkové funkce kamer.8. Druhy kamer, jejich konstrukce a využití.9. Struktura kamerových systémů, rozdělení kamerových systémů dle struktury a způsobu zpracování obrazu.10. Zobrazovací jednotky v kamerových systémech, principy a význam.11. Záznam obrazu, děliče obrazu, kvadrátory, kvadrantové selektory.12. Způsoby přenosu záznamu.13. Software pro záznam a zpracování obrazu I.14. Software pro záznam a zpracování obrazu II.

Získané způsobilosti

Absolvent kurzu je schopen navrhnout základní kamerový systém. Získá informace o provozování kamerových systémů jak z technického, tak i právního heldiska.

Literatura

Kreugle, H. CCTV Surveillance: Video Practices and Technology. USA, 2007. ISBN 978-0750677684.Loveček, T. Kamerové bezpečnostné systémy. Žilina, 2008. ISBN 978-80-870-893-1.Křeček, S. Příručka zabezpečovací techniky. Blatná, 2002. ISBN 80-902938-2-4.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu klasifikovaný zápočet80 % účast na cvičeních, Splnění ročníkového projektuSplnění zápočtové písemky (80%)

Garant

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Milan Adámek, Ph.D.Ing. et Ing. Kateřina SulovskáIng. Jiří Ševčík