Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezp. technologie ochr. inf. systémů (AUBI / AABOI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / AABOI - Bezp. technologie ochr. inf. systémů, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova přednášek:1. Úvod. Moderní hrozby v informačních systémech2. Bezpečnost informačních systémů, bezpečnost prvků IS.3. Bezpečnost v sítích, v operačních systémech.4. Autentizace, autorizace a účtování.5. Systémy IDS a IPS. Implementace prevence průniku.6. Firewally a řízení provozu.7. Implementace bezpečnostních technologií v LAN, WAN8. Implementace virtuálních privátních sítí.9. Implementace bezpečnostních technologií na bázi kryptobezpečnosti10. Bezpečnost provozu a správa počítačových sítí.11. Provoz a správa aplikací.12. Monitorování síťových prvků a zátěže počítačových systémů. Hodnocení bezpečnosti v sítích13. Implementace technologie tunelování GRE, IP SEC14. Bezpečnost cloudu

Získané způsobilosti

Student má znalosti o základních přístupech k zabezpečování ochrany v Informačních systémech s důrazem na moderní přístupy a metody v lokálních i rozsáhlých systémech.

Literatura

DOČKAL J. Cloud computing ? část I. DSM 3/2009. BECHERER A., STAMOS A., WILCOX N. Cloud Computing Security. Presentation, BlackHat, USA 2009. RUSSELL, GANGEMI. Computer Security Basics", O Reilly&Associates, 1991. JACKSON, HRUSKA. Computer Security Reference Book", Butterworth-Heineman, 1992. http://msdn.microsoft.com/en-us/magazine/cc163519.aspx. PŘIBYL. Ochrana dat v informatice", scriptum ČVUT, 1993. PFLEEGER. "Security in Computing", Prentice-Hall, 1989. HERNAN S., LAMBERT S., OSTWALD T., SHOSTACK A. Uncover Security Design Flaws Using The STRIDE Approach.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: Zpracování dvou prezentací v PowerPointu v rozsahu nejméně 10 snímků na zadané téma z probírané tématiky BTOISZkouška:Zkouška se skládá z části písemné a ústní. Písemná část zkoušky představuje test z problematiky, pokrývající celý studijní předmět. V ústní části zkoušky bude vedena diskuse na vybrané problémy, z testové části a doplněna další otázka v závislosti na obsahu a úrovni vědomostí studenta a jeho znalosti problematiky.

Garant

doc. Ing. Jiří Gajdošík, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Gajdošík, CSc.