Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (AUBI / AABOZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / AABOZ - Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do BOZP2. Legislativní zakotvení BOZP, Zákoník práce3. BOZP podle normy OHSAS4. BOZP a hygiena práce ? normy pro pracoviště5. BOZP a řešení úrazů. Přestupky proti BOZP a jejich řešení6. BOZP a státní dozor7. BOZP na úrovni podniku8. BOZP při práci na staveništi9. BOZP a doprava10. BOZP a práce ve výškách a hloubkách11. Řízení BOZP, odpovědnost za řízení a koordinaci12. BOZP ? vyhláška 5013. BOZP a práce ve specifických podmínkách. (les, zvířata)14. BOZP a Požární ochranaCvičení1. Řešení BOZP podle OHSAS2. Povinnosti zaměstnavatele při řešení otázek BOZP3. Povinnosti zaměstnance z hlediska ochrany zdraví4. Návrh systému řízení BOZP v podniku5. Plánování BOZP. Školení k BOZP6. Povinnosti při pracovních úrazech7. Úrazové pojištění zaměstnanců8. Prezentace případové studie.

Získané způsobilosti

Student má znalosti obsahové stránky, legislativního zakotvení, způsobu řízení, jakož i dozoru nad oblastí BOZP s důrazem na podnikovou sféru.

Literatura

Zákon č. 251/2005 Sb., zákon o inspekci práce. Zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce. Zákon č. 264/2006 Sb., kterým se mění některé souvislosti s přijetím zákoníku práce. Zákon č. 349/2004 Sb., úplné znění zákona č. 353/1999 Sb., o prevenci závažných havárií způsobených vybranými nebezpečnými chemickými látkami a chemickými přípravky. Zákon č. 382/2005 Sb., zákon, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 435/2004 Sb., zákon o zaměstnanosti.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: Zpracování dvou prezentací v PowerPointu v rozsahu nejméně 10 snímků na zadané téma z probírané tématiky BOZPZkouškaZkouška se skládá z části písemné a ústní. Písemná část zkoušky představuje test z problematiky, pokrývající celý studijní předmět. V ústní části zkoušky bude vedena diskuse na vybrané problémy z testové části a doplněna další otázka v závislosti na obsahu a úrovni vědomostí studenta a jeho znalosti problematiky.

Garant

doc. Ing. Jiří Gajdošík, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Gajdošík, CSc.