Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářské právo (AUBI / ABHPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / ABHPR - Hospodářské právo, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základy občansko právních vztahů- Soukromoprávní spory a jejich rozhodování soudy- Právní úprava pracovních vztahů a sociálního zabezpečení- Základní právní úpravy veřejné správy- Správní řízení, správní řád- Prameny a vývoj právní úpravy podnikání- Veřejnoprávní základy podnikání- Základy právní ochrany životního prostředí- Právní vztahy k pozemkům, základní pojmy- Podnikání podle živnostenského zákona,živnostenská oprávnění,živnostenské úřady- Ochrana spotřebitele,základy úpadkového práva- Obchodní právo,obchodní společnosti,obchodní rejstřík- Hospodářská soutěž,znaky nekalé soutěže- Mimosoudní řešení sporů

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních předpisech nutných pro podnikatelskou činnost.Má znalosti z pracovního práva, živnostenského a obchodního práva a dokáže je aplikovat na vlastní podnikatelskou činnost.

Literatura

Svoboda, Pavel. Úvod do evropského práva. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 2004. ISBN 8071798576.Janků, Martin. Základy práva pro posluchače neprávnických fakult. 1. vyd. Praha : C.H. Beck, 2004. ISBN 8071798835.Zákon č. 99/1963 Sb., občanský soudní řád ve znění změn a doplňků. ELIÁŠ, K. a kol. Obchodní zákoník. Linde, 2006. Jouza Ladislav. Zákoník práce s komentářem. HORZINKOVÁ, E., URBAN., V. Živnostenský zákon a předpisy souvisící. Praha: Linde, 2008. ISBN 978-7201-720-1.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPro zápočet vypracují studenti samostatnou práci o rozsahu minimálně 3 - 4 stran.Aktivní účast na cvičeních.Zkouška se skládá z části písemné a ústní.

Garant

JUDr. Vladislav Štefka

Vyučující

JUDr. Josef ČejkaJUDr. Vladislav Štefka