Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Krimin.techn.a sys. (AUBI / AXKTS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / AXKTS - Krimin.techn.a sys., Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do kriminalistiky,pojem systém,předmět a metody kriminalistiky,nauka o stopách.- Kriminalistické metody identifikace osob a věcí,kriminalistická daktyloskopie.- Kriminalistická biologie,odorologie, fysiodetekce.- Kriminalistická audioexpertíza,kriminalistická trasologie.- Kriminalistická mechanoskopie,zkoumání pravosti listin, pečetí a písma psacích strojů.- Kriminalistická balistika, kriminalistická pyrotechnika.- Grafická expertíza, zaklady kriminalistické fotografie, portrétní identifikace.- Kriminalistická chemie, zkoumání léčiv a drog.- Viktimologie a její význam.- Identifikace vozidel a její význam, SPZ, VIN .- Informatika v kriminalistice.- Kriminalistické a forézní expertízy, soudní inženýrství- Kriminalistické verze a metodika vyšetřování trestných činů.- Řízení, organizace a zajišťování stop pracovníky bezpečnostních agentur.

Získané způsobilosti

Znalost této vědní disciplíny poskytne uživatelům , především z řad bezpečnostních agentur nástroje vědeckého poznání a znalosti o moderních technických a taktických metodách využívaných v praxi.

Literatura

Musil, Jan. Kriminalistika. 2., přeprac. a dopl. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2004. ISBN 80-7179-878-9.Porada, Viktor. Kriminalistika. Brno : CERM, 2001. ISBN 8072041940.Kašpar, K. Kriminalistika. PA ČR Praha, 2008. Straus, J. Kriminalistika, Kriminalistická technika. PA ČR Praha, 2006. Musil, Jan. Kriminalistika. Vyd. 1. Praha : C. H. Beck, 2001. ISBN 8071793620.Bezpečnost pro firmu, úřad, občana. Praha : Public History, 2001. ISBN 80-86445-04-6.Novotný, O., Zapletal, J. a kol. Kriminologie. ASPI Publishing Praha, 2004. Brabec, František. Ochrana bezpečnosti podniku. Vyd. 1. Praha : Eurounion, 1996. ISBN 80-85858-29-0.Straus, J. a kol. Úvod do krominalistiky. Vydavatelství Aleš Čeněk, Plzeň, 2004.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaOdevzdání laboratorních protokolů dle zadání garanta předmětu.100% účast v laboratorních cvičeních.Napsání zápočtové písemky.Písemná a ústní část zkoušky.

Garant

JUDr. Vladislav Štefka

Vyučující

JUDr. Vladislav ŠtefkaPhDr. Mgr. Stanislav Zelinka