Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanické zábranné systémy (AUBI / AXMZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / AXMZS - Mechanické zábranné systémy, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Souhrn základních pojmů, klasifikace.2. Základní funkce a využití v praxi.3. Druhy mechanických zábran, zabezpečovacích a ochranných systémů a pomůcek.4. Způsob a taktika navrhování mechanické ochrany.5. Mechanické zábranné systémy v pojetí ISO 9001, chemická ochrana dokumentů.6. Mechanické zábranné systémy v pojetí CI ČAP.7. Technické řešení mechanické ochrany, nedestruktivní techniky překonávání zámkovýchsystémů.8. Autorizovaní výrobci mechanických zábranných systémů.9. Projektování mechanických zábranných systémů v souladu s návaznými technickýmiprostředky (I&HAS, CCTV).10. Základní technické prostředky mechanické ochrany a jejich oceňování.11. Marketing mechanických zábranných systémů.12. Legislativa při používání, navrhování a vlastním řešení mechanické ochrany.13. Zkušebnictví a certifikace u mechanických zábranných systémů.14. Současné vývojové trendy mechanických zábranných systémů v EU a ve světě.

Získané způsobilosti

Student má znalosti v oblasti základních pojmů, klasifikací prvků mechanických zábranných systémů, jejich základní funkce a využití v praxi.Student dokáže navrhnout v oblasti MZS (MBS) mechanickou ochranu pro pláštovou, perimetrickou a předmětovou ochranu. Interpretuje problematiku projektování mechanických zábranných systémů v souladu s návaznými technickými prostředky (I&HAS, CCTV). je schopen se orientovat v oblasti legislativy a charakterizovat současné vývojové trendy mechanických zábranných systémů v EU a ve světě.

Literatura

Katalogy 2002 ASSA ABLOY firem FAB a MU1-T-LOOCK. Skřivan, Zdeněk. Nebojte se zlodějů : zabezpečovací technika v praxi. Praha : Grada, 1994. ISBN 80-7169-096-1.Uhlář, J. Technická ochran objektů I. díl Mechanické zábranné prostředky. Praha : Policejní akademie ČR, 1995. Lošťáková, A. Technická zařízení pro ochranu osob a majetku. Ústí nad Labem : Integrovaná střední škola, 1994. Vyhláška NBÚ č. 339/1999 Sb. o objektové bezpečnosti. Toms, L., Koníček, T., Kocábek, P. Zabezpečení dveří a oken - rizikových míst objektů. Praha : Themis, 1997. ISBN 80-85821-50-8.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaOdevzdání všech zadaných seminárních prací.Napsání zápočtové písemky.Písemná a ústní část zkoušky.

Garant

Ing. Ján Ivanka

Vyučující

Ing. Ján Ivanka