Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obchodní a hospodářské právo (AUBI / TBOHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUBI / TBOHR - Obchodní a hospodářské právo, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Právo a systém práva v právním státě- Právní vztah- Věcná práva- Odpovědnost- Podnikání a podnikatel- Nekalá soutěž- Obchodní společnost- Obchodně závazkové vztahy- Prameny a působnost českého pacovního práva- Vznik, změna a zánik pracovního poměru- Ochrana práv v pracovněprávních vztazích- Pracovní doba a doby odpočinku - dovolené- Odpovědnost za škodu- Kolektivní pracovní právo - kolektivní vyjednávání

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních znalostech v jednotlivých právních disciplínách. Je způspbilý používat normy především z obchodního práva pro běžnou každodenní praktickou činnost.

Literatura

Kopáč, L. Obchodní kontrakty I., II. Praha : Prospektrum, 1994. ELIÁŠ, K. a kol. Obchodní zákoník. Linde, 2006. Bělina, Miroslav. Pracovní právo. 1. vyd. Praha : C. H. Beck, 2001. ISBN 8071795216.Galvas, Milan. Pracovní právo pro zaměstnance i zaměstnavatele. Praha : Computer Press, 1999. ISBN 80-7226-280-7.Šnédar, Libor. Stručný nástin vybraných kapitol českého pracovního práva s příklady a otázkami. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíni, 2003. ISBN 8073181363.Dědič, Jan. Učebnice práva pro ekonomy. Vyd. 1. Praha : Prospektrum, 1994. ISBN 8085431955.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPísemná zápočtová práce. Ústní zkouška a řešení nastíněného praktického případu.

Garant

JUDr. Vladislav Štefka