Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Senzory (AUEM / AASEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUEM / AASEN - Senzory, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do senzoriky, význam a určení, metody, kompenzace chyb, historie a trendy- Elektrické odporové senzory, teorie, senzory teploty- Elektrické odporové senzory, senzory tenzometry, bolometry, fotoelektrické a ostatní.- Kapacitní senzory, teorie, druhy senzorů, vyhodnocování kapacity.- Indukčnostní senzory, teorie, druhy senzorů, vyhodnocování indukčnosti.- Aktivní napěťové senzory, teorie, indukční termoelektrické a potenciometrické.- Aktivní senzory s elektrickým nábojem, piezoelektrické a pyroelektrické.- Emisní senzory, teorie, fotonásobiče, luminiscenční a scintilační senzory. Ionizační senzory, teorie, senzory jaderného záření.- Polovodičové monokrystalické senzory PN- část 1.- Mechanické senzory kinematické, deformační a dilatační.- Tekutinové senzory, základní druhy pneumatických a hydraulických senzorů.- Senzory MEMS. Trendy v rozvoji senzorů

Získané způsobilosti

Student získá znalosti o principech techniky senzorů, seznámí se s fyzikální podstatou, pozná šíři tohoto oboru, naučí se je aplikovat a používat.

Literatura

Chudý, Vladimír. Meranie technických veličín. 1. vyd. Bratislava : Slovenská technická univerzita, 1999. ISBN 8022712752.Hruška, F. Senzory v systémech informatiky a automatizace. Zlín : UTB, 2007. ISBN 80-7318-259-9.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaDocházka: Účast na první a poslední přednášce. Pro zápočet odevzdání všech správně vypracovaných protokolů. Zpracování samostatného zadání sestavy zařízení ve formě písemné a ústní zkoušky.

Garant

doc. Ing. František Hruška, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. František Hruška, Ph.D.