Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Měřicí technika (AUEM / AWMET)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUEM / AWMET - Měřicí technika, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Význam. Klasifikace. Provozní, technické, elektrické, bezpečnostní podmínky. Vlastnosti a parametry techniky- Prostředky měření teplotních veličin.- Prostředky měření dalších technologických veličin: tlaku, průtoku, hladiny, složení a vlastnosti roztoků kapalin a směsí plynů, hmotnosti, délkových rozměrů, polohy, energie tepelné a elektrické .- Prostředky pro sběr a získávání informací u neprůmyslových systémů.- Prostředky pro biometrické systémy.

Získané způsobilosti

Student získá Ph.D. znalosti o technice pro realizaci měřicích systémů, seznámí se s teoretickou podstatou techniky, pozná šíři oboru, naučí se ho aplikovat a používat.

Literatura

Chudý, Vladimír. Meranie technických veličín. 1. vyd. Bratislava : Slovenská technická univerzita, 1999. ISBN 8022712752.Švarcová, Jena. Rozhodování firem o spolupráci a konkurenci = The decision making of enterprises on cooperation and competition : teze disertační práce. Zlín : Univerzita Tomáše Bati, 2005. ISBN 80-7318-274-2.ĎAĎO, S., KREIDL, M. Senzory a měřicí obvody. Praha : ČVUT, 1996. Survey of instrumentation and measurement. New York : John Wiley & Sons, 2001. ISBN 047139484X.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaVypracování a odevzdání písemné přípravy pro vybrané otázky z obsahu předmětu.

Garant

doc. Ing. František Hruška, Ph.D.