Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační syst. ve stát. správě (AUIUI / A5ISS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUIUI / A5ISS - Informační syst. ve stát. správě, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Symetrická a asymetrická kryptografie, elektronický podpis, datové schránky- Digitální serverové certifikáty, kvalifikované certifikáty a kvalifikované systémové certifikáty- Rizika elektronického bankovnictví a on line platebních nástrojů- Biometrická ochrana informačních systémů- Zálohování a obnova dat, archivace- Hosting, virtualizace, cloud computing, outsourcing v kontextu bezpečnosti,- Správa identit a řízení přístupu, význam a technologie služeb OpenID, MojeID- Informační systémy veřejné správy a související legislativa- Sociální sítě a veřejná správa- Dostupnost ISVS občanům, registry, řešení životních situací.- Digitální gramotnost v souvislosti s pracovní mobilitou ECDL.- On line office řešení- Řízení projektů- Finanční kalkulačky a jiné nástroje- GIS- Krizové řízení a IZS- Systém řízení Baťa a jeho 10"S"

Získané způsobilosti

Student má znalosti o struktuře a architektuře informačního systému a jeho významu.Student dokáže rozumět architektuře systému a získá znalosti o této struktuře v takové úrovni, aby do ní mohl aktivně a konstruktivně vstupovat. Student kurzu umí používat a orientovat se v informačních systémech a registrech státní správy, umí používat elektronický podpis a datové schránky.

Literatura

JAŠEK, R., MALANÍK, D. Bezpečnost informačních systémů. UTB ve Zlíně, 2013. ISBN 978-80-7454-312-8.Molnár, Zdeněk. Podnikové informační systémy. Vyd. 1. Praha : Vydavatelství ČVUT, 2004. ISBN 8001030792.Jašek, Roman. Informační technologie ve veřejné správě. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2007. ISBN 978-8-07318-607-4.SODOMKA, P. Informační systémy v podnikové praxi. Praha: Computer Press, 2006. Sodomka, Petr. Sbírka úloh z aplikované informatiky. 1. vyd. Zlín : FaME VUT, 2000. ISBN 8021415797.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - ZkAktivní účast ve výuce v rozsahu min. 80%.Vypracování semestrální práce a její úspěšné obhájení formou kolokvia.Úspěšné absolvování dvou testů v průběhu semestru.Obhájení znalostí formou testu, vyřešení praktických úkolů a ústního pohovoru.

Garant

doc. Mgr. Roman Jašek, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Roman Jašek, Ph.D.Ing. Petra HolbíkováIng. Jakub Nožička