Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Paralelní procesy a progr. (AUIUI / A8PPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUIUI / A8PPP - Paralelní procesy a progr., Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do paralelních procesů a programování.- Zpracování úloha na pozadí, časovače.Implementace ve wxWidgets.- Procesy a podprocesy. Implementace vewxWidgets.- Vlákna a jejich synchronizace ve wxWidgets I(tvorba a správa vláken)- Vlákna a jejich synchronizace ve wxWidgets II(mechanismy pro synchronizaci běhu vláken ařízení přístupu ke sdíleným datovým objektům).- Úvod do paralelismu a paralelizace algoritmů,analýza časové složitosti algoritmů.- Paralelní architektury, PRAM.- Propojovací sítě.- Základy vnořování a simulací propojovacíchsítí.- Směrování v propojovacích sítích.- Tvorba paralelních aplikací na EREW PRAMpomocí OpenMP I (základní vlastnosti aprincipy, tvorba paralelních oblastí, dělba práce).- Tvorba paralelních aplikací na EREW PRAMpomocí OpenMP II (viditelnost datových objektů,synchronizace vláken).- Paralelní algoritmy ? Paralelní prefixovýsoučet, jeho modifikace a aplikace.- Paralelní algoritmy ? Třídící paralelníalgoritmy, výpočetní algoritmy pro lineárníalgebru.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o problematice tvorby a analýzy paralelních algoritmů a aplikací a o paralelních výpočetních systémech obecně. Student je schopen vytvářet vícevláknové a paralelizované aplikace.

Literatura

Pacheco, P. S. A Users Guide to MPI. 1998. J. Smart, K. Hock , S. Csomor. Cross-Platform GUI Programming with wxWidgets. Prentice Hall, 2006. domovská stránka "OpenMP". Tvrdík, Pavel. Paralelní systémy a algoritmy. Praha : ČVUT, 2000. ISBN 80-01-02267-6.R. Chandra, L. Dagum, D. Kohr, D. Maydan. Parallel Programming in OpenMP. Morgan Kaufmann, 2000. Aoyama, Y, Nakano, J. Practical MPI Programming, International Technical Support Organization. 1999. referenční příručka OpenMP ve Visual C++ na MSDN. M. Bližňák. Systémové programování. skripta UTB Zlín. N. Rappin, R. Dunn. wxPython in Action. Manning, 2006. zdroje wxWidgets na internetu.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetKlasifikovaný zápočet: aktivní účast, vypracovánízadaných úkolů/programů, vypracování 2půlsemestrálních testů.Hodnocení KLZ:95 - 100 % A85 - 89 % B75 - 79 % C65 - 69 % D55 - 59 % Eméně než 55 % FX

Garant

Ing. Michal Bližňák, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Bližňák, Ph.D.Ing. Michal Bližňák, Ph.D.