Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Softwarová podpora výuky (AUIUI / A8SPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUIUI / A8SPV - Softwarová podpora výuky, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Teoretické základy pro práci s výukovým software.- Nástroje pro vizualizaci a simulaci.- Vzdálené laboratoře a simulace. Projektu laboratoře Colorado: http://phet.colorado.edu/- Geogebra na desktopové a mobilní platformě- Robotika a automatizace (systémy LEGO MINDSTORMS EV3).- Stavba modelů.- Programování a testování robotů.- Soutěže podporující technické myšlení a kreativitu.- Tvorba náplně učebních programů pro zájmové kroužky.- Případové studie ze školního prostředí.

Získané způsobilosti

Student má znalosti o edukačním software a software pro podporu technického vzdělávání.Student dokáže rozumět informačním systémům a chápe jejich provázanost. Umí spojit své technické vzdělání s požadavky na vyučujícího technických předmětů, s požadavky na názornost, postupnost a přiměřenost ve výuce.Student kurzu umí používat odpovídající technologie a systémy a orientovat se v nich.

Literatura

JAŠEK, R., MALANÍK, D. Bezpečnost informačních systémů. UTB ve Zlíně, 2013. ISBN 978-80-7454-312-8.Gasperi, Michael. Extreme NXT : extending the Lego Mindstorms NXT to the next level. [Berkeley] Apress, 2007. ISBN 1-59059-818-0.http://www.lejos.org/http://www.robotc.net/http://www.nxtprograms.comhttp://www.eduxe.cz/product/2005544-ev3-projekty-714/Sodomka, Petr. Sbírka úloh z aplikované informatiky. 1. vyd. Zlín : FaME VUT, 2000. ISBN 8021415797. http://bricxcc.sourceforge.net/

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetAktivní účast ve výuce v rozsahu min. 80%.Vypracování semestrální práce a její úspěšné obhájení formou kolokvia.Úspěšné absolvování dvou testů v průběhu semestru.Obhájení znalostí formou ústního pohovoru.

Garant

doc. Mgr. Roman Jašek, Ph.D.