Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z matematiky (AUM / A7VKM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / A7VKM - Vybrané kapitoly z matematiky, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pojem matice a operace s maticemi,- Speciální typy matic (technologické, stochastické matice, generující matice),- Řádkové elementární operace a jejich aplikační analogie,- Determinant a operace s determinanty,- Maticové rovnice a příklady jejich využití (kódovaní),- Soustavy lineárních rovnic, jejich interpretace a použití,- Metody řešení soustav lineárních rovnic,- Vektorové prostory a jejich speciální příklady (funkcionální prostory),- Lineární zobrazení, jejich maticová interpretce, vlastnosti a jejich použití,- Vlastní čísla a vlastní vektory,- Vektorové prostory se skalárním součinem, ortogonální systémy,- Signálové prostory a jeho geometrie, ortogonální rozklad náhodného signálu,- Stochastické matice a jejich vlastnosti,- Markovské řetězce, interpretace stacionárního vektoru.

Získané způsobilosti

Student je schopen využít získané vědomosti ve specifických problémech inženýrského studia, které vyžadují speciální matematické a numerické postupy a individuální analytický přístup k modelovaní vybraných problémů.

Literatura

Matejdes M. Aplikovaná matematika. Zvolen, 2005. ISBN 80-89077-01-3.null

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaÚčast na cvičeních je povinná, závěrečná písemná zkouška. Hodnocení: 0-59% FX, 60-64% E, 65-74% D, 75-84% C, 85-94% B, 95-100% A.

Garant

doc. RNDr. Milan Matejdes, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Milan Matejdes, CSc.