Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika E I (AUM / CMAE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / CMAE1 - Matematika E I, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vektory, lineární kombinace, lineární (ne)závislost, vektorový prostor- Matice a početní operace s nimi, hodnost matice- Determinant, inverzní matice, maticové rovnice- Soustavy lineárních rovnic- Funkce a jejich vlastnosti- Elementární funkce- Limita, spojitost funkce- Derivace- Derivace vyšších řádů, l´Hospitalovo pravidlo- Geometrický význam první a druhé derivace- Průběh funkce- Polynomy (kořeny, Hornerovo schéma, dělení polynomů, rozklad na parciální zlomky)

Získané způsobilosti

Standardní znalosti a početní dovednosti z matematiky střední školy na úrovni, která umožňuje přímou návaznost lineární algebry a diferenciálního počtu funkcí jedné proměnné.

Literatura

Křenek J., Ostravský J. Diferenciální a integrální počet funkce jedné proměnné s aplikacemi v ekonomii. UTB FAI, Zlín, 2008. Klůfa J., Coufal J. Matematika 1. Ekopress Praha, 2003. ISBN 80-86119-76-9.Kaňka M., Henzler J. Matematika 2. Ekopress Praha, 2003. ISBN 80-86119-77-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaA) Požadavky k zápočtu:- vypracování seminární práceB) Požadavky ke zkoušce:- udělený zápočet z cvičení- úspěšné zvládnutí písemné práce

Garant

RNDr. Martin Fajkus, Ph.D.

Vyučující

RNDr. František Včelař, CSc.