Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy matematiky (AUM / T1ZMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUM / T1ZMA - Základy matematiky, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- vektory a jejich lineární nezávislost (operace s vektory, lineární kombinace vektorů, lineární nezávislost)- maticový počet (základní pojmy, operace s maticemi, hodnost matice)- soustavy lineárních rovnic, Frobeniova věta. Gaussova eliminační metoda- reálné funkce jedné reálné proměnné - základní pojmy, operace s funkcemi, základní vlastnosti funkcí- zopakování elementárních funkcí- derivace funkce a její užití (průběh funkce)

Získané způsobilosti

Student má znalosti o vektorech a maticích. Je schopný provádět základní početní operace s vektory a maticemi a řešit soustavy lineárních rovnic a maticové rovnice.Student se orientuje v problematice diferenciálního počtu funkce jedné proměnné, dokáže vyšetřit průběh funkce.

Literatura

DUBČÁK, F. Cvičení z matematiky. Brno : VUT, 1987. TOMICA, R. Cvičení z matematiky I. Brno : VUT, 1966. Ostravský, J., Křenek, J. Diferenciální a integrální počet funkce jedné proměnné s aplikacemi v ekonomii. Zlín : UTB, 2004.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškapozadavky na zapocet - minimálně 80% aktivní účast na cvičeních, úspěšné absolvování 2 písemných prací (50% bodů), aktivita na cvičenípozadavky ke zkousce - podmínkou účasti u zkoušky je udělení zápočtu. Zkouška se skládá z písemné a ústní části.Hodnocení zkoušky:90 - 100 % A80 - 89 % B70 - 79 % C60 - 69 % D50 - 59 % Eméně než 50 % FX

Garant

RNDr. Jiří Klimeš, CSc.