Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kancelářský software II (AUPKS / A2KSW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUPKS / A2KSW - Kancelářský software II, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Seznámení s pracovním prostředím. Práce s existujícím sešitem. Navigace sešitem. Nastavení buněk. Vlastnosti sešitu.- Uložení sešitu. Založení nového sešitu. Vkládání dat do sešitu. Buňky, sloupce, řádky (Vkládání, mazání, dělení, Formátování a formátovací styly buněk, podmíněné formátování).- Vyhledávání a nahrazování dat. Práce s daty. Omezení vkládaní dat, třídění dat. Filtrování dat, nastavení filtrů.- Práce se vzorci (sčítání, odečítání, násobení, dělení). Odkazování se na buňky ve vzorcích (absolutní, relativní). Vytváření konstant a pojmenovaných oblastí.- Základní funkce (suma, počet, výčet, průměr, minimum, maximum).- Pokročilé funkce (podmíněné funkce, logické funkce, statistické funkce).- Prezentace dat (grafy a jejich typy, vhodnost dat, vlastnosti grafů).- Pokročilé zpracování dat.- Seznámení s poštovním a plánovacím nástrojem. Pracovní prostředí aplikace.- Základní zpracování zpráv elektronické pošty (příjem, prohlížení, editace, odpovědi, přeposílání, atributy).- Práce s doručenými přílohami. Vytvoření podpisu. Personalizace zprávy. Typy zpráv. Vkládaní příloh. Automatické zprávy.- Šifrování a digitální podpis v elektronické poště. Organizace zpráv (využití složek, jejich údržba).- Pravidla pro příjem a odesílání pošty (význam a konfigurace). Práce s kontakty (přidávání, editace, vizitky).- Distribuční seznam (význam, založení). Kalendář (plánování, správa událostí, typy událostí, sdílení). Správa úkolů (založení, třídění, přidělování).

Získané způsobilosti

Student má znalosti z oblasti kancelářského software.Student je schopen vytvářet tabulkové dokumenty. Student je schopen používat funkce. Student využívá tabulkový editor.Student je schopen analyzovat požadavky na dokumenty.Student se orientuje metodikách tvorby dokumetnů.

Literatura

Schels, Ignatz. Excel 2007 : vzorce a funkce. 1. vyd. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2074-6.Klatovský, K. Excel 2007 nejen pro školy. Computer Media, 2008.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetDocházka povinná na 80% cvičení.Zápočet: Praktická zápočtová písemnuá práce na vybrané téma.

Garant

Ing. Radek Šilhavý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Karel Perůtka, Ph.D.Ing. Radek Šilhavý, Ph.D.