Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologie www (AUPKS / A4TWW)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUPKS / A4TWW - Technologie www, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do technologií pro WWW.- Historie WWW. Teoretické principy a standardy.- Jazyk HTML, Statické WWW prezentace.- Principy CSS,Tvorba tabulek.- Formátování písma, textu, obrázků.- Formuláře a jejich využití.- Tisk www stránek.- Úvod do MVC.- Tvorba dynamický webových stránek.- Propojení www stránek s databází. Využití XML.- Webové služby.- Metodika návrhu a architektura webových prezentací a aplikací.- Požadavky na firemní webové prezentace a elektronické obchody.- Systémy pro správu obsahu. Optimalizace webových stránek, principy a hodnocení.

Získané způsobilosti

Student dokáže vytvořit statickou HTML prezentaci. Zvládne také vytvořit jednoduché webové aplikace v technology ASP.NET za využití vzoru Model-View-Controller.

Literatura

MUSCIANO, Ch., KENNEDY, B. HTML & XHTML: The Definitive Guide. O Reilly Media, 2006. FLANAGAN, D. JavaScript: The Definitive Guide. O Reilly Media, 2006. MacDonald, Matthew. ASP.NET 4 a C# 2010 : tvorba dynamických stránek profesionálně. Vyd. 1. Brno : Zoner Press, 2011. ISBN 978-80-7413-131-8.Brust, Andrew J. Mistrovství v programování SQL Serveru 2005. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1607-4.Bureš, Miroslav. Nová generace webových technologií : informace v 21. století : nové koncepce a technologie, které začínají utvářet budoucí podobu internetu. Vyd. 1. Praha : VOX, 2005. ISBN 80-86324-46-X.

Požadavky

- Vypracování a obhajoba statické HTML stránky na zvolené téma.- Vypracování a obhajoba webové aplikace ASP.NET MVC na zvolené téma. - Alespoň s 60% úspěšností napsat test ověřující znalosti získané během kurzu.- Aktivní účast na cvičení.

Garant

Ing. Petr Šilhavý, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Šilhavý, Ph.D.Ing. Lukáš SvobodaIng. Tomáš UrbánekIng. Veronika Veselá