Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výpočetní technika a informatika (AUPKS / TC1VT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AUPKS / TC1VT - Výpočetní technika a informatika, Fakulta aplikované informatiky, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

-úvodní informace, seznámení s lokální počítačovou sítí na UTB, národní akademická síť Cesnet2, princip internetu, WiFi připojení na UTB, knihovní katalog,STAG?.Práce v textovém editoru MS Word je zaměřena především na formátování laboratorních a diplomových prací-formátování textu, nastaveni stylu- psaní vzorců- kreslení schémat- práce s obrázky a tabulkami- vygenerování seznamů, obsahu, rejstříku- odkazy na web stránky, e-mail, křížové odkazy?- kontrola pravopisu, uložení do různých formátů, tisk dokumentuPráce v tabulkovém procesoru Excel je zaměřena na řešení konkrétních úloh- výpočty v tabulkách, relativní adresování,..- tvorba grafů- matematické a statistické aplikaceMS PowerPoint- tvorba konkrétních prezentací, šablony, schémata snímků, animace, vkládání grafických, audio a video souborů- optimalizace velikosti, nastaveni a časování prezentace- udělování zápočtůTabulkový procesor MS Excel.Samostatná práce ve Wordu a Excelu.Definice a struktura Internetu. Adresy na Internetu, IP, DNS, URL, e-mailová adresa, převod DNS adresy na IP adresu. Princip a funkce Internetu, důležité protokoly - aplikační, transportní, komunikační.Základní služby Internetu. Služba FTP, elektronická pošta, elektronické konference, diskusní skupiny, informační a vyhledávací služba www. Test znalostí Internetu.Tvorba www stránek, formátování textu, seznam číslovaný a s odrážkami, vkládání obrázků.Tvorba odkazů v HTML dokumentech, tabulky v HTML dokumentech, rámy.Vytvoření vlastní web stránky. Klasifikovaný zápočet.

Získané způsobilosti

Student dokáže pracovat na pokročilé úrovni s kancelářským balíkem Microsoft Office.Student na pokročilé úrovni využívá služeb internetu pro další studium a práci.Student ovládá základy tvorby webových stránek.Student umí uplatnit získané znalosti v dalším studiu.

Literatura

Klatovský, K. Excel 2007 nejen pro školy. Computer Media, 2008. Klatovský, K. PowerPoint 2007 pro školy. Computer Media, 2008. Fořt, Petr. AutoCAD Release 14 : ueebnice pro stoední školy. 1. vyd. Brno : Computer Press, 1998. ISBN 80-7226-078-2.Brož, M. Excel 2007. Podrobná uživatelská příručka. Praha, Computer Press, 2007. FARANA, R. Kapitoly ze základů informatiky. Ostrava, 2003. ISBN 80-248-0265-1.Pecinovský, J. Word 2003. Praha : Grada, 2004. Pecinovský, J. Word 2007. Praha : Grada, 2007.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetPožadavky na klasifikovaný zápočet:1. Povinná a aktivní účast ve cvičeních.2. Teoretické a praktické zvládnutízákladní problematiky a jednotlivých témat.3. Úspěšné a samostatné vypracování všech zadaných úloh v průběhu semestru4.Prokázání úspěšného zvládnutí probírané tématiky.

Garant

Ing. Dalibor Slovák