Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroekonomie II (MUE / CMIK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUE / CMIK2 - Mikroekonomie II, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Teorie chování spotřebitele.- Rozhodování v podmínkách rizika a nejistoty.- Teorie výroby a nákladů.- Oceňování na trzích dokonalé konkurence.- Oceňování na nedokonale konkurenčních trzích.- Teorie trhů výrobních faktorů. Teorie trhu práce.- Teorie kapitálu, úroku a zisku.- Tržní selhání a úloha státu.- Celková rovnováha a teorie ekonomie blahobytu.- Teorie mikroekonomické politiky státu.

Získané způsobilosti

Student si osvojí a rozšíří poznatky základních mikroekonomických pojmů, vztahy a vazby mezi nimi a porozumí chování ekonomických subjektů trhu v kontextu mikroekonomických souvislostí.

Literatura

Varian, Hal R. Mikroekonomie. Praha : Viktoria Publishing, 1995. ISBN 80-85865-25-4.SOUKUPOVÁ, J., HOŘEJŠÍ, B., MACÁKOVÁ, L., SOUKUP, J. Mikroekonomie. Praha : Management Press, 2000. ISBN 80-7261-005-8.Frank, Robert H. Mikroekonomie a chování. Vyd. 1. Praha : Svoboda, 1995. ISBN 8020504389.DENZAU, A. Microeconomic Analysis. Homewood : Irwin, 1992. ISBN 0256070121.GRAVELLE, H., REES, R. Microeconomics. Lonodn : Longman, 1992. ISBN 0582023866.HYMAN, D.N. Modern Microeconomics. Boston : Irwin, 1988. ISBN 0256074852.

Požadavky

P O Ž A D A V K Y K Z Á P O Č T Ua) Účast na komunikaci s praxí a praktické aplikace.P O Ž A D A V K Y K E Z K O U Š C Eb) získání zápočtu po splnění výše uvedené povinnosti,c) zvládnutí problémů obsažených v jednotlivých tématech přednášené látky v rozsahu osnov předmětu Mikroekonomie II v písemné části zkoušky (min. 60 % správných odpovědí). Úspěšné absolvování písemné části je podmínkou pro možnost absolvování ústní zkoušky. V případě neúspěchu v kterékoliv části zkoušky, student opakuje zkoušku v plném rozsahu.

Garant

doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Olga Březinová, CSc.doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D.