Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Microeconomics III (MUE / DMI3E)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUE / DMI3E - Microeconomics III, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybrané kapitoly z chování spotřebitelů a firem, s důrazem na alternativní přístupy a některé matematické souvislosti, rozhodování za neúplných informací a problém celkové rovnováhy jako výsledek koordinace rozhodnutí jednotlivých ekonomických subjektů.

Získané způsobilosti

Student si osvojí a rozšíří poznatky mikroekonomických pojmů, vztahy a vazby mezi nimi a porozumí chování ekonomických subjektů trhu v kontextu mikroekonomických souvislostí.

Literatura

Soukup, Jindřich. Mikroekonomická analýza (vybrané kapitoly). Vyd. 1. Slaný : Melandrium, 1999. ISBN 8086175073.Články ve vědeckých časopisech uvedené v průběhu konzultací z Mikroekonomie III. v doktorském studiu. Bradley R. Schiller. ESSENTIALS OF ECONIMICS, 5TH EDITIION. ISBN 00-72877472.N. Gregory Mankiw. Essentials of Economics, 3rd edition. ISBN 0-324171919.Cameron, Adrian Colin. Microeconometrics : methods and applications. Cambridge : Cambridge University Press, 2005. ISBN 0-521-84805-9.Frank, Robert H. Microeconomics and behavior. 6th ed. Boston, Mass. : McGraw-Hill/Irwin, 2006. ISBN 0-07-297745-0.

Požadavky

Způsob ukončení předmětu:Zkouška formou vědecké rozpravy na základě zpracované seminární práce.Podmínky omluvy za neúčast:V případě neúčasti se doktorand osobně domluví s vyučujícím o podmínkách ukončení předmětu, zejména o zaměření seminární práce.

Garant

doc. PhDr. Olga Březinová, CSc.doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Olga Březinová, CSc.doc. Ing. Zuzana Dohnalová, Ph.D.