Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Harmonizace účetnictví (MUFU / DHU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUFU / DHU - Harmonizace účetnictví, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Součástí obsahu předmětu je zdůraznění významu a funkce mezinárodního účetnictví, přístupy k vedení účetnictví používané ve světě, národní úpravy účetnictví ve vybraných zemích s ohledem na dopad do mezinárodního výkaznictví, principy harmonizace a možné přístupy k regulaci účetnictví (IAS/IFRS, US GAAP, IPSAS, direktivy EU a česká právní úprava účetnictví), současné projekty, vývoj účetní harmonizace v celosvětovém měřítku a očekávaný vývoj české účetní legislativy ve vztahu k mezinárodní harmonizaci.

Získané způsobilosti

Student získá v širších souvislostech přehled o problematice mezinárodního účetnictví a principech harmonizace účetnictví. Naučí se využívat poznatky k porozumnění rozdílů jednotlivých přístupů v jejich konkrétní aplikaci.

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, Dana. Finanční účetnictví a výkaznictví podle mezinárodních standardů IFRS. Brno: Computer Press, 2008. ISBN 978-80-251-1950-1.KRUPOVÁ, Lenka. IFRS: Mezinárodní standardy účetního výkaznictví. Praha: VOX, 2009. ISBN 978-80-86324-76-0.www. IFRS for SMEs.[on-line ] c2009, [cit. 2009-07-09] Dostupné z . 2009. www.iasb.org.

Požadavky

Zkouška formou vědecké rozpravy na základě zpracované seminární práce

Garant

doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Marie Paseková, Ph.D.