Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy účetnictví (MUFU / LU3ZU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUFU / LU3ZU - Základy účetnictví, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do účetnictví.- Význam podstata a funkce účetnictví, právní úprava- Účetní soustavy a organizace účetnictví v ČR- Klasifikace aktiv a pasiv.- Koloběh oběžného majetku.- Finanční majetek.- Zásoby.- Dlouhodobý hmotný a nehmotný majetek.- Zúčtovací vztahy.- Náklady a výnosy.- Účetní uzávěrka a závěrka.

Získané způsobilosti

Student je po absolvování předmětu schopen zvládnout základní principy a metody účetnictví základních účetních operací.

Literatura

PASEKOVÁ, M., OTRUSINOVÁ, M. Základy účetnictví - Studijní pomůcka pro distanční studium. UTB ve Zlíně, 2008. ISBN 978-80-7318-669-2.PASEKOVÁ, M. Základy účetnictví. Studijní pomůcka pro dist. studium. UTB ve Zlíně, 2008. OTRUSINOVÁ, Milana, HÝBLOVÁ, Eva a Karel ŠTEKER. Základy účetnictví v příkladech. Studijní pomůcka pro distanční studium. UTB ve Zlíně, 2009. ISBN 978-80-7318-795-8.KOVALÍKOVÁ, H. Praktický průvodce českými účetními standardy pro podnikatele. KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého. Praha: Polygon, 2008. ISBN 978-80-7273-143-5.Zákon o účetnictví č. 563/1991 Sb. ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet:Úspěšné absolvování 1 - 2 písemných testů v průběhu semestru (min. 50% úspěšnost)Zkouška:Ústní

Vyučující

PhDr. Soňa Hanáková