Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe UTB I (MUFU / PXBL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUFU / PXBL - Odborná praxe UTB I, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postup výběru, přihlášení a absolvování předmětu Odborná praxe:1. Student se přihlásí na portál www.jobcentrum.utb.cz.2. Student pravidelně sleduje aktuální nabídku odborných praxí, která je v průběhu obou semestrů pravidelně aktualizována a doplňována.3. Student si vybere konkrétní praxi a zašle zaměstnavateli své CV spolu s motivačním dopisem (popř. další informace požadované zaměstnavatelem na danou pozici).4. V případě, že je student vyrozuměn o přijetí na danou pozici odborné praxe (u některých pozic může být ještě předtím zaměstnavatelem pozván na pohovor), dostaví se ještě před nástupem na praxi k Ing. Záhorovské a odevzdá podepsanou "Závaznou přihlášku na odb. praxi" (formulář na www.jobcentrum.utb.cz - Akce nejen JC UTB - Odborné praxe na UTB; přihláška musí být podepsána studentem i zaměstnavatelem).(referát prorektorů, e-mail: zahorovska@rektorat.utb.cz, tel. 57 603 2224, místnost: 424/U13).V případě, že student není zaměstnavatelem vyrozuměn o přijetí na vypsanou pozici,tuto společnost dále nekontaktuje.5. Po splnění výše uvedeného je studentu zapsán daný předmět do IS/STAG (zkratky předmětu Odborné praxe UTB, dle semestru a typu studia: PXBL, PXBZ nebo PXML, PXMZ).6. Student realizuje praxi, v souladu s požadavky uvedenými v kartě odborné praxe a dle požadavku a harmonogramu daného zaměstnavatele v navrhnutých (rozvržených) termínech dle zadání podniku. Stanovena je přitom pouze minimální délka praxe 80 hod/semestr), ale daný podnik může mít v požadavcích dobu delší (vždy je uvedena v kartě praxe).7. Po realizaci odborné praxe student zpracovává hodnotící zprávu z praxe formou eseje. Esej musí být zpracována se všemi náležitostmi viz. Požadavky na studenta. Dále student odevzdá "Hodnocení praxe stážistou" (formuláře na www.jobcentrum.utb.cz - Akce nejen JC UTB - Odborné praxe na UTB).8. Na základě výše uvedeného může student obdržet klasifikovaný zápočet.Důležitá upozornění pro studenty:V případě, že má student kontakt na organizaci, kde je možné vykonat odbornou praxi, předá nejdříve tento kontakt Ing. Záhorovské, která zajistí s organizací všechny potřebné kroky k zajištění odborné praxe.VŠECHNY KROKY 1 AŽ 8 UVEDENÉHO POSTUPU MUSÍ PROBĚHNOUT A NENÍ MOŽNÉ MĚNIT JEJICH POŘADÍ. POKUD NENÍ SPLNĚN KTERÝKOLIV Z BODŮ 1 až 8, ODBORNÁ PRAXE NENÍ STUDENTOVI UZNÁNA.(Tzn. student není zapsán na předmět, resp. obdrží klasifikaci F)

Získané způsobilosti

Získané způsobilosti Studenti realizují odbornou praxi/stáž ve vybrané organizaci.

Literatura

KLEIN, H. M., KRESSE, A. Psychologie - základ úspěchu v práci. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2444-7.PLAMÍNEK, J. Řešení problémů a rozhodování, Jak přinutit problémy, aby pracovaly ve váš prospěch. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2437-9.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.Pro získání klasifikovaného zápočtu je nutné:1. Akceptovat pokyny k praxím uvedené v sylabu předmětu. 2. Splnit úkoly zadané ze strany organizace.3. Vypracování závěrečné zprávy po absolvování praxe.4. Vyplnění a odevzdání dotazníků Hodnocení praxe praktikantem/stážistou a Hodnocení praktikanta stážisty/firmou (formuláře najdete na www.jobcentrum.utb.cz).Náležitosti "Závěrečné zprávy z odborné praxe":- musí být zpracována formou eseje (příklad výborně zpracované eseje naleznete níže (vzor: Závěrečná zpráva z odborné praxe UTB);- na tvorbu závěrečné zprávy využijte šablonu pro psaní bakalářských prací na UTB, (délka eseje minimálně 10 000 znaků včetně mezer);- esej by měla obsahovat popis věcné náplně praxe: cíl, postup, výsledky, řešené úkoly, může být doplněna o absolvovanou teoretickou průpravu, vlastní (i kritický) pohled studenta na průběh praxe (feedback), dále alespoň dvě fotografie z místa výkonu praxe (např. provoz, kancelář apod. v co nejlepším rozlišení, min. 300 dpi na A4);- esej spolu s vyplněnými dotazníky a fotografiemi je třeba dodat nejpozději v průběhu zápočtového týdne Ing. Záhorovské (zahorovska@rektorat.utb.cz);Vyhodnocení eseje provádí garant předmětu nebo jím určený vybraný akademický pracovník (specialista na danou problematiku).

Garant

doc. Ing. Adriana Knápková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Adriana Knápková, Ph.D.