Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe UTB II (MUFU / PXML)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUFU / PXML - Odborná praxe UTB II, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Postup výběru, přihlášení a absolvování předmětu Odborná praxe:1. Student se přihlásí na portál www.jobcentrum.utb.cz.2. Student pravidelně sleduje aktuální nabídku odborných praxí, která je v průběhu obou semestrů pravidelně aktualizována a doplňována.3. Student si vybere konkrétní praxi a zašle zaměstnavateli své CV spolu s motivačním dopisem (popř. další informace požadované zaměstnavatelem na danou pozici).4. V případě, že je student vyrozuměn o přijetí na danou pozici odborné praxe (u některých pozic může být ještě předtím zaměstnavatelem pozván na pohovor), dostaví se ještě před nástupem na praxi k Ing. Záhorovské a odevzdá podepsanou "Závaznou přihlášku na odb. praxi" (formulář na www.jobcentrum.utb.cz Akce nejen JC UTB Odborné praxe na UTB; přihláška musí být podepsána studentem i zaměstnavatelem).(referát prorektorů, e-mail: zahorovska@rektorat.utb.cz, tel. 57 603 2224, místnost: 424/U13).V případě, že student není zaměstnavatelem vyrozuměn o přijetí na vypsanou pozici,tuto společnost dále nekontaktuje.5. Po splnění výše uvedeného je studentu zapsán daný předmět do IS/STAG (zkratky předmětu Odborné praxe UTB, dle semestru a typu studia: PXBL, PXBZ nebo PXML, PXMZ).6. Student realizuje praxi, v souladu s požadavky uvedenými v kartě odborné praxe a dle požadavku a harmonogramu daného zaměstnavatele v navrhnutých (rozvržených) termínech dle zadání podniku. Stanovena je přitom pouze minimální délka praxe 80 hod/semestr), ale daný podnik může mít v požadavcích dobu delší (vždy je uvedena v kartě praxe).7. Po realizaci odborné praxe student zpracovává hodnotící zprávu z praxe formou eseje. Esej musí být zpracována se všemi náležitostmi viz. Požadavky na studenta. Dále student odevzdá "Hodnocení praxe stážistou" (formuláře na www.jobcentrum.utb.cz Akce nejen JC UTB Odborné praxe na UTB).8. Na základě výše uvedeného může student obdržet klasifikovaný zápočet.Důležitá upozornění pro studenty:V případě, že má student kontakt na organizaci, kde je možné vykonat odbornou praxi, předá nejdříve tento kontakt Ing. Záhorovské, která zajistí s organizací všechny potřebné kroky k zajištění odborné praxe.VŠECHNY KROKY 1 AŽ 8 UVEDENÉHO POSTUPU MUSÍ PROBĚHNOUT A NENÍ MOŽNÉ MĚNIT JEJICH POŘADÍ. POKUD NENÍ SPLNĚN KTERÝKOLIV Z BODŮ 1 až 8, ODBORNÁ PRAXE NENÍ STUDENTOVI UZNÁNA.(Tzn. student není zapsán na předmět, resp. obdrží klasifikaci F)

Získané způsobilosti

Studenti realizují odbornou praxi/stáž ve vybrané organizaci.

Literatura

KLEIN, H. M., KRESSE, A. Psychologie - základ úspěchu v práci. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2444-7.PLAMÍNEK, J. Řešení problémů a rozhodování, Jak přinutit problémy, aby pracovaly ve váš prospěch. Praha: Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2437-9.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet.Pro získání klasifikovaného zápočtu je nutné:1. Akceptovat pokyny k praxím uvedené v sylabu předmětu. 2. Splnit úkoly zadané ze strany organizace.3. Vypracování závěrečné zprávy po absolvování praxe.4. Vyplnění a odevzdání dotazníků Hodnocení praxe praktikantem/stážistou a Hodnocení praktikanta stážisty/firmou (formuláře najdete na www.jobcentrum.utb.cz).Náležitosti "Závěrečné zprávy z odborné praxe":- musí být zpracována formou eseje (příklad výborně zpracované eseje naleznete níže (vzor: Závěrečná zpráva z odborné praxe UTB);- na tvorbu závěrečné zprávy využijte šablonu pro psaní bakalářských prací na UTB, (délka eseje minimálně 10 000 znaků včetně mezer);- esej by měla obsahovat popis věcné náplně praxe: cíl, postup, výsledky, řešené úkoly, může být doplněna o absolvovanou teoretickou průpravu, vlastní (i kritický) pohled studenta na průběh praxe (feedback), dále alespoň dvě fotografie z místa výkonu praxe (např. provoz, kancelář apod. v co nejlepším rozlišení, min. 300 dpi na A4);- esej spolu s vyplněnými dotazníky a fotografiemi je třeba dodat nejpozději v průběhu zápočtového týdne Ing. Záhorovské (zahorovska@rektorat.utb.cz);Vyhodnocení eseje provádí garant předmětu nebo jím určený vybraný akademický pracovník (specialista na danou problematiku).

Garant

doc. Ing. Adriana Knápková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Adriana Knápková, Ph.D.