Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kultura manažerské komunikace (MUMM / CKMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUMM / CKMK - Kultura manažerské komunikace, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Komunikace, kultura, jazyk - základní pojmy- Neverbální komunikace- Mimoverbální aspekty řeči, práce s hlasem, hlasová hygiena- Mluvený projev, prezentování, zvládání trémy, audio-vizuální pomůcky- Asertivita, zvládání konfliktů- Obchodní jednání, vyjednávací techniky, nátlakové techniky- Způsoby přesvědčování a manipulace- Image manažera, kultura oblékání- Etiketa a kultura chování manažera- Druhy společenských setkání gastronomického charakteru- Etiketa stolování- Komunikace s médii, tiskové konference

Získané způsobilosti

Student má znalost o základních pravidlech mezilidské komunikace a etikety v manažerském životě. Student umí komunikovat na úrovni, zvládá svou trému při projevu před větším publikem, umí pracovat s mikrofonem a používá základy hlasové hygieny. Je schopný vhodně zvolit svou image a oblečení pro různé příležitosti, dovede rozlišit různé druhy společenských akcí gastronomického charakteru a chovat se na nich podle pravidel etikety. Je schopen aplikovat své znalosti z oblasti etikety stolování a správných způsobů konzumace různých pokrmů či nápojů. Orientuje se v problematice obchodního jednání, aplikuje poznatky o způsobech vedení obchodního jednání, pokládání vhodných otázek a způsobech přesvědčování, dovede se bránit nátlakovým technikám a manipulaci. Je způsobilý uspořádat tiskovou konferenci a jednat se zástupci médií, reagovat na nepříjemné otázky, poskytovat oficiální prohlášení pro média či vystupovat před kamerou.

Literatura

MIKULÁŠTÍK, M. Komunikační dovednosti v praxi. Praha: Grada, 2003. ISBN 80-247-0650-4.Bartošek, J. Kultura manažerské komunikace. Zlín : UTB, 2001. Špaček, L. Nová velká kniha etikety, Mladá fronta, Praha 2008. ŠRONĚK, I. Diplomatický protokol a praktické otázky společenské etikety. Praha, 2002. Vášáryová Magda. Diskrétní průvodce: co možná nevíte o společenském chování. Šronik, Ivan. Etiketa a etika v podnikání. 1.vyd., ve skuteenosti 2. rozšío. vyd. Praha : Management Press, 1995. ISBN 8085603942.Kocourková Jarmila. Etiketa na cesty, aneb, Jiný kraj, jiný mrav. Pfeifer, Luděk. Firemní kultura : konkurenční síla sdílených cílů, hodnot a priorit. Praha : Grada, 1993. ISBN 807169018X.Harvey, Christine. Jak vystupovat na veřejnosti a získávat důvěru posluchačů. 1. vyd. Praha : Management Press, 1994. ISBN 80-85603-69-1.Khelerová, Vladimíra. Komunikační a obchodní dovednosti manažera. 2., přeprac. a rozš. vyd. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1677-1.Smejkal, V. Lexikon společenského chování. Praha : Grada, 1998. ISBN 80-7169-503-3.HIERHOLD, E. Rétorika a prezentace. Grada, 2008. LEWIS, D. Tajná řeč těla. Praha: Victoria Publishing, 1995. ISBN 80-85605-45-X.PAVLÍČKOVÁ, Monika. Taky jsem si myslel, že jsem úspěšném manažer..aneb pravidla společenského chování pro manažery. Bělohlávková, V. 33 základních rad jak úspěšně prezentovat.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Vypracování seminární práce dle požadavků vyučujícího- Písemný test (minimálně na 60 %) v rozsahu učebních materiálů uvedených v Moodlu

Garant

Ing. Petra Kressová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petra Kressová, Ph.D.