Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Personální management (MUMM / PEMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUMM / PEMA - Personální management, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Vývoj názorů na úlohu řízení lidských zdrojů v podniku.- Analýza práce. Organizace pracovní doby.- Pracovní motivace a odměňování pracovníků.- Plánování, vyhledávání, výběr, příjem a adaptace pracovníků.- Řízení pracovního výkonu a hodnocení pracovníků.- Propouštění pracovníků.- Vzdělávání a rozvoj pracovníků. Řízení jejich kariéry.- Informační zabezpečení personálního řízení.- Podniková kultura a její složky.- Péče o pracovníky.- Pracovní vztahy.- Odbory a kolektivní vyjednávání.- Tvorba pracovního prostředí a pracovních podmínek. Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.

Získané způsobilosti

Student rozumí významu řízení lidských zdrojů ve vztahu ke konkurenceschopnosti organizace. Má znalosti o základních personálních činnostech a orientuje se v základní pracovně-právní legislativě. Kriticky pracuje s informačními zdroji z oblasti personalistiky.

Literatura

Gregar, Aleš. Personální management : vybrané kapitoly. Vyd. 1. Zlín : Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, 2010. ISBN 978-80-7318-915-0.časopis. HR FÓRUM. časopis. HR Management. časopis. People Management. Periodikum Moderní řízení. Periodikum Moderní řízení. časopis. Personál. Dvořáková, Zuzana. Management lidských zdrojů. Vyd. 1. Praha : C.H. Beck, 2007. ISBN 978-80-7179-893-4.DVOŘÁKOVÁ, Z. A KOL. Personální řízení 1. Praha, 2001. ISBN 80-245-0248-8.Urban, Jan. Řízení lidí v organizaci : personální rozměr managementu. Vyd. 1. Praha : ASPI, 2003. ISBN 8086395464.Armstrong, Michael. Řízení lidských zdrojů. Praha : Grada, 2002. ISBN 8024704692.Koubek, Josef. Řízení lidských zdrojů : základy moderní personalistiky. 3. vyd. Praha : Management Press, 2001. ISBN 8072610333.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavky k zápočtua) 80 % aktivní účast na seminářích. b) Příprava na semináře.c) Vypracování a odevzdání seminární práce podle zadání vedoucího semináře do zadaného termínu. d) Prezentace tématu seminární práce dle zadání vedoucího semináře ve stanoveném termínu.Požadavky ke zkoušcea) Získání zápočtu. b) Zvládnutí znalostí, které jsou vymezeny jednotlivými tématickými okruhy kursu - písemný test musí být napsán alespoň na 60 %, následuje ústní zkouška v rozsahu znalostí přednášek a seminářů.

Garant

Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D.doc. PhDr. Ing. Aleš Gregar, CSc.

Vyučující

Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D.doc. PhDr. Ing. Aleš Gregar, CSc.