Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management I (MUMM / PMAN1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUMM / PMAN1 - Management I, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pravidla pro výuku, studium a ohodnocování výsledků studia v předmětu management.- Předmět a školy managementu. Příprava (vzdělávání) lidí na manažerskou kompetentnost.- Sociální zralost (inteligence) a její rozhodující vliv na formování manažerské způsobilosti. Charakterové vlastnosti manažerů.- Kognice, kreativita, temperament a somatika manažerů.- Manažerské dovednosti. Rozhodující manažerská způsobilost - komunikace.- Motivace a její místo v manažerské způsobilosti.- Týmová práce a vedení týmů.- Self a time management. Osobný management lidí.- Objekty řízení (podstata podnikatelsky i nepodnikatelsky orientovaných organizací).- Funkce řízení - základní a rozvojové.- Informace pro řízení a systémy řízení.- Ohodnocování manažerské způsobilosti.- Současné trendy rozvoje managementu a budoucnost managementu.

Získané způsobilosti

Studenti získají znalosti o předmětu managementu, školách managementu, současných trendech rozvoje managementu a jeho budoucnosti. Odborné znalosti se budou dotýkat rozdílnosti v řízení objektů (podnikatelsky a nepodnikatelsky orientovaných), funkcí řízení, informací pro řízení a tvorby řídících systémů. Prakticky a aplikačně orientované dovednosti získají študenti osvojením si podstaty a tréninkem komunikace, motivace, týmové práce a osobního managementu. Rozhodující důraz při výuce managementu se bude klást na formování osobnostních vlastností manažerů, na jejich charakter, kognici a kreativitu, temperament a somatiku. Rozvinutá manažerská způsobilost ve výuce se bude získávat na přednáškách, seminářích i v průběhu realizovanou výchovou a tréninkem.

Literatura

Porvazník, Ján. Celostní management. 4., přeprac. a dopl. vyd. Bratislava : IRIS, 2010. ISBN 978-80-89256-48-8.Porvazník, Ján. Holistic management : pillars of competence in management. Bratislava : IRIS, 2008. ISBN 978-80-89256-11-2.VÁGNER, I. Management z pohledu všeobecného a celostního. Brno: MU, 2003. Veber, J. a kol. Management - Základy, moderní manažerské přístupy, výkonnost a prosperita. Praha, 2009. ISBN 978-80-7261-200-0.Vágner. Osobní management. Plamínek. Řízení podle kompetencí. Drucker, Peter Ferdinand. To nejdůležitější z Druckera v jednom svazku. Vyd. 1. Praha : Management Press, 2002. ISBN 807261066X.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZápočet: 80% aktivita na seminářích, prezentace na seminářích. Zkouška: Vykonání písemné zkoušky, odevzdání manažerského projektu

Garant

prof. Ing. Ján Porvazník, CSc.Ing. Janka Vydrová, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Ján Porvazník, CSc.Ing. Janka Vydrová, Ph.D.