Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekon. cest. ruchu v kontextu zemí stř. E (MUPE / CECR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUPE / CECR - Ekon. cest. ruchu v kontextu zemí stř. E, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Základní etapy historického vývoje střední Evropy 20. století (UK Praha)- Macroeconomic develepment of the Visegrád Group Countries (příjezdy zahraničních turistů, příjmy z mezinárodního CR, výjezdy v mezinárodním CR, výdaje na CR, cestovní ruch v platební bilanci)- Potenciál V4 zemí pro rozvoj cestovního ruchu- Metodika hodnocení postavení V4 zemí ve světovém cestovním ruchu.- Postavení V4 zemí ve světovém cestovním ruchu - geograficko-demografická a ekonomická analýza- Tourism in the Visegrád Countries ? actual and perspektives- Postavení V4 ve vybraných typech CR- Vliv mezinárodní CR na V4, vymezení, ovlivňující faktory, vývoj- Mezinárodní organizace v CR- Statistické sledování v CR

Získané způsobilosti

Student se orientuje v oblasti odvětví cestovního ruchu a trhu cestovního ruchu i se všemi subjekty.

Literatura

Hesková, Marie. Cestovní ruch : pro vyšší odborné školy a vysoké školy. 1. vyd. Praha : Fortuna, 2006. ISBN 80-7168-948-3.Horner, S., Swarbrooke, J. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha : Grada, 2003. Petrů, Z. Ekonomika cestovního ruchu. Praha : Idea Servis, 1999. Petrů, Z. Základy ekonomiky cestovního ruchu. Idea servis, 1999.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaK zápočtu:-vypracování eseje z oblasti ekonomiky CRKe zkoušce:-zápočet-písemná část na 60%-ústní část výsledná známka je kombinací z obou částí.

Garant

doc. Ing. Zuzana Tučková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Zuzana Tučková, Ph.D.