Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hosp. geogr.,geogr.cest.r. a kul.dědic. (MUPE / PHGCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUPE / PHGCR - Hosp. geogr.,geogr.cest.r. a kul.dědic., Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní přednáška, Periodizace dějin nejstarší období v kultuřeJižní EvropaRománský sloh, gotikaJihovýchodní EvropaZápadní EvropaRenesance, humanismusSeverní + východní EvropaBaroko, rokoko, klasicismusStřední EvropaRomantismus, secese, modernaČeská + Slovenská republika, geografieČeská + Slovenská republika, historiev každé přednášce se studenti dozví základy historie a geografie daného územín s akcentem využití v mezinárodním cestovním ruchu.

Získané způsobilosti

Student zná základní terminologie a klasifikace k tematickým blokům utvářející problematiku cestovního ruchu. Student je schopen analyzovat rozvojové předpoklady cestovního ruchu v území, identifikovat hlavní podmiňující faktory a interpretovat závěry analýzy, např. SWOT analýzou či jinou vhodnou metodou a to v širším kontextu udržitelného rozvoje a ochrany kulturního dědictví. Student je schopen vybrat vhodnou destinaci cestovního ruchu na základě požadavků zákazníka. Student je schopen zpracovat marketingovou strategii a koncepční rozvojové dokumenty cestovního ruchu v území. Student je schopen prezentovat výsledky analýzy cestovního ruchu získané týmovou prací pro potřeby argumentace v rámci rozhodovacího procesu.

Literatura

TOUŠEK, V. a kol. Ekonomická a sociální geografie. Plzeň: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, 2008. ISBN 8073801144.Horák, Slavomír. Geografie cestovního ruchu Evropy : [učebnice pro studenty cestovního ruchu]. Pardubice : Radek Drahný, 2006. ISBN 80-903734-1-0.HEŘMANOVÁ, E., CHROMÝ, P. Kulturní regiony a geografie kultury: kulturní reálie a kultura v regionech Česka. Praha: ASPI, 2009. ISBN 8073573393.VYSTOUPIL, J. a kol. Návrh nové rajonizace cestovního ruchu ČR. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2007. ISBN 8021042636.Goeldner, Charles R. Tourism : principles, practices, philosophies. 9 edt. Hoboken, N.J. : John Wiley, 2009. ISBN 9780470084595.PÁSKOVÁ, M. Udržitelnost rozvoje cestovního ruchu. Hradec Králové: Gaudeamus, 2009. ISBN 8074350061.Kotler, Philip. Marketing for hospitality and tourism. 5th ed. Boston : Pearson, 2010. ISBN 978-0-13-245313-4.Holloway, J. Christopher. The business of tourism. 8th ed. Harlow, England ; New York : Financial Times/Prentice Hall, 2009. ISBN 978-0-273-71710-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaPožadavky k zápočtu:- Účast na seminářích max. 1 absence- zpracování esejí z oblasti geografie a kulturního dědictví s využitím odborných časopisů, - zpracování je možné ve dvojiciPožadavky ke zkoušce:- zápočet - písemný test s min. úspěšností na 60%

Garant

doc. Ing. Zuzana Tučková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Zdenka HubinkováMgr. Zdeněk Kohoutekdoc. Ing. Zuzana Tučková, Ph.D.