Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní cestovní ruch (MUPE / PMCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUPE / PMCR - Mezinárodní cestovní ruch, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Potenciál ČR pro rozvoj cestovního ruchu- Metodika hodnocení postavení ČR ve světovém cestovním ruchu- Postavení ČR ve světovém cestovním ruchu - geograficko-demografická a ekonomická analýza- Postavení ČR ve světovém cestovním ruchu, příjezdy zahraničních turistů, příjmy z mezinárodního CR, výjezdy v mezinárodním CR, výdaje na CR, cestovní ruch v platební bilanci- Postavení ČR ve vybraných typech CR- Mezinárodní CR, vymezení, ovlivňující faktory, vývoj- Mezinárodní organizace v CR- Statistické sledování v CR- Kongresový a incentivní CR jako součást mezinárodního CR- Udržitelný rozvoj CR jako nezbytná podmínka CR- Trendy rozvoje mezinárodního CR

Získané způsobilosti

Student se orientuje ve světovém cestovním ruchu. Kriticky pracuje s informacemi týkající se mezinárodního cestovního ruchu jako jsou statistiky, prognozy a udržitelný CR.

Literatura

Hesková, Marie. Cestovní ruch : pro vyšší odborné školy a vysoké školy. 1. vyd. Praha : Fortuna, 2006. ISBN 80-7168-948-3.INDROVÁ, J. Cestovní ruch : (základy). Praha : Oeconomica, 2007. ISBN 978-80-245-1252-5.Indrová. Mezinárodní cestovní ruch. Praha, 2007. ISBN 987-80-245-1287-7.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaK zápočtu:-max. 1 absence na semináři-vypracování seminární práce z praxe z oblasti MCR odevzdání na email Tuckova@fame.utb.cz, do 30.10. 2013 23.59 hod.-zpracování případových studií z oblasti MCR v anglickém jazyceKe zkoušce:-zápočet-písemná část na 60%-ústní část výsledná známka je kombinací z obou částí.

Garant

doc. Ing. Zuzana Tučková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Vanda Maráková, PhD.