Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy podnikání I (MUPE / PZPF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUPE / PZPF - Základy podnikání I, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Motivace k podnikání, podnikatelský úspěch- Podnikatelský koncept, podnikatelský nápad a související atributy, jak prověřit podnikatelský nápad- Podnikatelský záměr, osnova a pravidla podnikatelského plánu- Obsah jednotlivých kapitol podnikatelského plánu I, II- Práce s podnikatelským plánem, ukázky zpracovaných podnikatelských plánů- Povinnosti při založení podniku- Finanční řízení malého podniku, finanční plán- Inovační podnikání v ČR, představení činnosti TIC Zlín- Hodina oponentury vybraných studentských podnikatelských plánů- Ochrana duševního vlastnictví v praxi- Podpory malého a středního podnikání- Interview s podnikatelem

Získané způsobilosti

Student je schopen připrvit podnikový plán pro realizaci podnikového záměru.

Literatura

Charvát, Jaroslav. Firemní strategie pro praxi : praktický návod pro manažery a podnikatele : od firemní kultury po schopnost vydělávat peníze : příklady a studie z praxe v ČR. 1. vyd. Praha : Grada, 2006. ISBN 80-247-1389-6.Gerber, Michael E. Podnikatelský mýtus : proč většina malých firem do roka zkrachuje a co proti tomu dělat. 2. vyd. Praha : Management Press, 2004. ISBN 80-7261-092-9.Lukeš, Martin. Psychologie podnikání : osobnost podnikatele a rozvoj podnikatelských dovedností. Vyd. 1. Praha : Management Press, 2005. ISBN 80-7261-125-9.Černý, Vojtěch. Řeč těla : [neverbální komunikace pro obchodníky i běžný život]. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2007. ISBN 978-80-251-1658-6.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočeta) aktivní účast na seminářích (min. 80%)b) vypracování seminárních cvičeníc) vypracování podnikatelského plánu dle požadovaných standardůPodnikatelský plán je možné zpracovávat i v týmech s maximálním počtem 3 osob. V případě zpracovávání fiktivního plánu není práce v týmech povolena.

Garant

doc. Ing. Boris Popesko, Ph.D.