Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy výrobních systémů (MUPI / CZVRS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUPI / CZVRS - Základy výrobních systémů, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky:Seznam přednášek:1. Definice výrobního systému, charakteristika jeho prvků, vstupů, výstupů ad.2. Vlastnosti výrobního systému a procesů - probíhajících v rámci výrobního systému3. Prezentace výrobních systémů z praxe4. Řízení výrobního procesu a výrobních systémů a organizace výrobního procesu5. Lean Production a Lean Layout6. Typy výrobních programů, základy plánování a organizace výrobního procesu7. Ergonomie a její role v rámci projektování výrobních systémů8. Nástroje pro identifikaci a zlepšování procesů a analýzy využitelné při řízení systémů9. Řízení kvality v rámci výrobních systémů10. Analýza základů klasických metod PI (studium práce, studium metod, operační výzkum)11. Analýza vybraných moderních metod PI (program projektování a zavádění výrobních/servisních týmů na základě principů týmové práce, projektování a realizace výrobních buněk ad.)Seznam seminářů:1. Analýza základních metod pro rozmístění pracovišť2. P-Q analýza, šachovnicová tabulka3. Trojúhelníková metoda4. Metoda souřadnic5. Metody síťové analýzy6. Sankeyův diagram, metoda Craft7. Výkonnost, efektivita, produktivita, měření produktivity8. Výpočty a případové studie z oblasti plánování a organizace výrobního procesu9. Kapacitní propočty linek10. Program podnikového vzdělávání v základech průmyslového inženýrství, nového provozního managementu a průmyslové moderace

Získané způsobilosti

Student má znalosti o struktuře výrobního systému. Orientuje se v metodách využívaných v rámci výrobních systémů.

Literatura

TUČEK, D. Základy výrobních systémů. Zlín, 2014. ZANDIN, Kjell. B. Maynard s Industrial Engineering Handbook. New York, 2001. ISBN 0-07-041102-6.ZELENKA, A., VOLF, L., POSKOČILOVÁ, A. Projektování výrobních systémů: návody na cvičení. Praha, 2009. ISBN 978-80-01-04394-3.Kavan, Michal. Výrobní a provozní management. 1. vyd. Praha : Grada, 2002. ISBN 8024701995.OHNO, T. Toyota production system, Productivity Press. ISBN 978-0- 915299-14.

Požadavky

Požadavky na studenta:Požadavky k zápočtu: - Absolvování písemného testu cca v 10 týdnu (max. 12 bodů, v rámci testu je obvykle zařazen příklad za 6 b a teorie za 6 b).- Napsání článku formou eseje na vybrané téma (vhodné v rámci zaměření přednášek, či seminářů předmětu). Anotaci v rozsahu 7 vět zaslat Ing. Martina Hrabala na mail hrabal@fame.utb.cz, nejpozději do 27.2.2015. Celý článek potom zaslat ve formátu *.doc do 6.4.2015. Celkový rozsah článku 6 000 znaků vč. mezer, zaslat opět na mail hrabal@fame.utb.cz.- Získání min. 7,2 bodů (ze 12 možných) v průběhu semestru.Požadavky ke zkoušce: - Získání zápočtu před absolvováním zkoušky.- Absolvování ústní zkoušky, která zahrnuje dvě zkušební otázky.

Garant

doc. Ing. David Tuček, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. David Tuček, Ph.D.