Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnikové informační systémy ve zdravot. (MUPI / PPISZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUPI / PPISZ - Podnikové informační systémy ve zdravot., Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vybraná témata přednášek:- obecná východiska implementace, vývoje a provozu podnikových informačních systémů a hodnocení jejich efektivnosti.- integrovaná zdravotní péče a její podpora informačními systémy a technologiemi - moderní trendy v informatizaci zdravotnictví, představení systému healthshare- základy strategické a procesní analýzy a realizace implementačních projektů v neziskových organizacích s důrazem na nemocniční a lázeňská zařízení- automatizace a řízení procesů, integrace podnikových aplikací ve zdravotnictví ? případové studie- automatizace a řízení procesů ve farmaceutickém průmyslu a souvisejících odvětvích, klíčové aspekty řízení kvality léčiv a zdravotnických pomůcek

Získané způsobilosti

Student získá základní přehled v oblasti nemocničních informačních systémů, pokrývajících klinické medicinské systémy, systémy vyhodnocování laboratorních výsledků, a ekonomické informační systémy podporující provoz nemocnic, včetně vztahů na vnější okolí. Schopnosti analýzy hlavních a podpůrných procesů v nemocničních zařízeních.

Literatura

Tvrdíková, Milena. Aplikace moderních informačních technologií v řízení firmy : nástroje ke zvyšování kvality informačních systémů. 1. vyd. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2728-8.REKTOŘÍK, J. a kol. Ekonomika a řízení odvětví veřejného sektoru. Praha: Ekopress, 2007. ISBN 978-80-86929-29-3.ŠPIDLEN, J. Elektronický zdravotní záznam a telemedicína. Praha: Univerzita Karlova, 2005. Sodomka P. Informační systémy v podnikové praxi. http://webzam.fbmi.cvut.cz/szabozol/ISZ/2pr_2008_09.pdfSEINER, Miroslav. Legislativa, týkající se ochrany osobních údajů pacientů ve zdravotnické dokumentaci. Praha: Infomed, 2005. Kasal, P. a kolektiv. Lékařská informatika. Praha, Karolinum, 1998. Gladkij, Ivan. Management ve zdravotnictví. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2003. ISBN 80-7226-996-8.Basl, Josef. Podnikové informační systémy : podnik v informační společnosti. 2., výrazně přeprac. a rozš. vyd. Praha : Grada, 2008. ISBN 978-80-247-2279-5.http://www.isss.cz/archiv/2008/download/prezentace/mladek_cnf.pptVooíšek, Jioí. Strategické řízení informačního systému a systémová integrace. 1. vyd. Praha : Management Press, 1999. ISBN 8085943409.Vrana, Ivan. Zásady a postupy zavádění podnikových informačních systémů : praktická příručka pro podnikové manažery. 1. vyd. Praha : Grada, 2005. ISBN 8024711036.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouškaZpracování seminární práce zaměřené na analýzu podpory procesů v organizaci, ve které pracujete, nebo ve které chcete zpracovávat diplomovou práci informačními systémy.

Garant

doc. Ing. Rastislav Rajnoha, PhD.

Vyučující

doc. Ing. Rastislav Rajnoha, PhD.doc. Ing. Rastislav Rajnoha, PhD.