Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy veřejné správy (MURVP / CMSVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MURVP / CMSVS - Systémy veřejné správy, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Úvod do problematiky veřejné správy- Organizační principy veřejné správy- Municipální a regionální samospráva- Systém veřejné správy ve Francii- Systém veřejné správy v Německu- Systém veřejné správy v Rakousku- Systém veřejné správy ve Spojeném království- Systém veřejné správy v USA- Systém veřejné správy ve Švédsku- Systém veřejné správy ve Finsku- Systém veřejné správy na Slovensku- Systém veřejné správy v Maďarsku- Systém veřejné správy v Polsku- Workshop s odborníkem z praxe

Získané způsobilosti

Student zná teoretická východiska fungování systémů veřejné správy. Student je schopen posoudit výhody a nevýhody systémů veřejné správy v jednotlivých evropských zemích. Student je schopen navrhnout možnosti změny systémů veřejné správy v dané zemi a na základě komplexní znalosti systémů veřejné správy v dalších zemích zhodnotit důsledky takové změny.

Literatura

Lacina, Karel. Evropské systémy veřejné správy. 1. vyd. Praha : Vysoká škola finanční a správní, 2005. ISBN 80-86754-37-5.POMAHAČ, R., WIDEMANNOVÁ, M. Veřejná správa a evropská právní integrace. Praha : Oeconomica, 2003. ISBN 80-245-0310-7.http://www.utb.cz/file/40512Palúš, Igor. Miestna správa vo vybraných štátoch Európskej únie. Vyd. 1. Košice : Univerzita P. J. Šafárika, 2002. ISBN 8070974885.HALÁSKOVÁ, M. Systémy veřejné správy v evropských zemích. Ostrava: Vysoká škola báňská. Technická univerzita, 2004. ISBN 80-248-0600-2.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zkouška- Aktivní účast v diskusích na přednáškách- Písemný test z látky probírané na přednáškách a z domácího samostudia- Ústní zkoušení z látky probírané na přednáškách a z domácího samostudiaSamostatné aktivní plnění úkolů různých forem zadaných během výuky.

Garant

JUDr. Miloš Matula, CSc.

Vyučující

JUDr. Miloš Matula, CSc.Mgr. Tomáš PavlíčekMgr. Petr Šimek