Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Právo sociálního zabezpečení (MURVP / CPSZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MURVP / CPSZ - Právo sociálního zabezpečení, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Obecná část- Zdravotní služby a zdravotní pojištění- Nemocenské pojištění- Důchodové pojištění- Sociální služby- Státní sociální podpora- Pomoc v hmotné nouzi- Životní a existenční minimum- Workshop s odborníkem z praxe

Získané způsobilosti

Student získal základní orientaci v právním systému českého sociálního zabezpečení a práva sociálního zabezpečení, dokáže se orientovat v právních normách českého práva sociálního zabezpečení a dokáže tyto správně interpretovat a aplikovat. Je plně způsobilý řešit základní právní situace sociálního zabezpečení a poskytovat v tomto základní právní pomoc.

Literatura

Zákon č. 155/1995 Sb. o důchodovém pojištění. Zákon č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění. Zákon č. 117/1995 Sb. o státní sociální podpoře. Zákon č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění. BĚLINA, M. Právo sociálního zabezpečení. Praha: UK, 2009. GALVAS,M.-GREGOROVÁ,Z.: . Právo sociálního zabezpečení. Zákon č. 500/2004 Sb. správní řád. http://www.utb.cz/file/40512

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočet- Účast na seminární výuce - nejméně 80%. - Aktivní účast na seminární výuce.- Zvládnutí kasuistického příkladu a kasuistických cvičení. - Orientace v základních právních normách oblasti sociálního zabezpečení jakožto specifické nekodifikované právní discipliny. - Interpretace a aplikace základních právních norem z oblasti sociálního zabezpečení. Samostatné aktivní plnění úkolů různých forem zadaných během výuky.

Garant

JUDr. Libor Šnédar, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Libor Šnédar, Ph.D.