Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Speciální aktualizační seminář (MURVP / CSAS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MURVP / CSAS - Speciální aktualizační seminář, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Krátké představení správního řádu a jeho vztahu k ostatním procesním úpravám ve veřejné správě. Základní zásady činnosti správních orgánů.Přečtěte si: zákon č. 500/2004 Sb., správní řád- Správní řízení - příslušnost- Správní řízení - účastníci řízení- Správní řízení - zahájení řízení- Správní řízení - rozhodnutíPřečtěte si: HENDRYCH D., Správní právo - obecná část, 7. vydání - vše k rozhodování- Tvorba jednoduchého rozhodnutí- Řešení modelového příkladu z vybrané oblasti správního práva (1)- Řešení modelového příkladu z vybrané oblasti správního práva (2)- Vytváření jednoduchých podání v oblasti obecného správního řízení (např. žádost)- Vytváření jednoduchých podání v oblasti zvláštní úpravy správního řízení (např. žádost o vydání stavebního povolení, apod.)- Tvorba soukromoprávních písemností (1).- Tvorba soukromoprávních písemností (2).- Závěrečné shrnutí. Opakování před závěrečným testem.- Klasifikovaný zápočet - test.

Získané způsobilosti

Student je seznámen a dokáže se orientovat ve správním řízení, umí pracovat s právními předpisy a tyto aplikovat na konkrétní případy. Student ovládá tvorbu písemností běžných v úřední činnosti. Studenti umí vyhotovit základní písemnosti z oblasti soukromého práva.

Literatura

Zákon č. 200/1990 Sb. o přestupcích. Hendrych, Dušan. Správní právo : obecná část. 7. vyd. V Praze : C.H. Beck, 2009. ISBN 978-80-7400-049-2.Zákon č. 500/2004 Sb.. správní řád. Zákon č. 183/2006 Sb. stavební zákon.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetPodmínky pro udělení zápočtu:- vypracování písemného dokumentu dle zadání- písemný test (minimálně 60% správných odpovědí - klasifikace dle stupnice). Důležité upozornění: nesplněním jednoho z dílčích požadavků z předchozích bodů 1 - 2 se připravíte o možnost získat klasifikovaný zápočet z kurzu MURVP/KSAS.

Garant

prof. JUDr. PhDr. Miloš Večeřa, CSc.