Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Občanské právo (MURVP / PRAV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MURVP / PRAV1 - Občanské právo, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Účastníci občanskoprávních vztahů -fyzické a právnické osoby /2/- Objektivní občanskoprávní skutečnosti- promlčení, prekluze , vydržení /2/- Subjektivní občanskoprávní skutečnosti-právní úkony a smlouvy /4/- Závazky a jejich zajištění /3/- Vlastnictví a spoluvlastnictví , společné jmění manželů /3/- Odpovědnost za škodu a bezdůvodné obohacení /4/- Dědické právo /1/- Kasuistická cvičení /2/- Soudy a účastníci civilního soudního řízení /2/- Činnost soudu před zahájením soudního řízení /2/- Průběh soudního řízení- žaloba, dokazování, náklady řízení. /2/- Rozhodnutí soudu -usnesení, rozsudek /2/- Opravné prostředky /2/- Výkon rozhodnutí -exekuce /2/- Kasuistická cvičení /2/

Získané způsobilosti

Student získá základní orientaci v právní úpravě občanského práva hmotného a procesního a bude schopen samostatně řešit základní otázky z této oblasti.

Literatura

Varvařovský, Pavel. Základy práva : o právu, státě a moci. Vyd. 1. Praha : ASPI Publishing, 2004. ISBN 80-7357-038-6.Zákon č. 40/1964 Sb. občanský zákoník. Zákon č. 99/1963 Sb. občanský soudní řád. Munková, J. Právo proti nekalé soutěži. Praha : C. H. Beck, 2001. ISBN 80-7179-569-0.Hajn, P. Soutěžní chování a právo proti nekalé soutěži. Brno : MU, 2000. ISBN 80-210-2282-5.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetÚčast na seminární výuce -nejméně 80%.Aktivní účast na seminární výuce. Zvládnutí kasuistického příkladu a kasuistických cvičení z občanského práva.Orientace v základních právních institutech občanského práva hmotného a procesního. Interpretace a aplikace základních právních institutů občanského práva hmotného a procesního.

Garant

JUDr. Libor Šnédar, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Libor Šnédar, Ph.D.