Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zdravotnické a sociální právo (MURVP / V6ZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MURVP / V6ZP - Zdravotnické a sociální právo, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pracovní právo - pracovně právní vztah, vznik, změna a zánik pracovně právního vztahu. Druhy pracovněprávních vztahů (pracovní poměr, DPČ, DPP), pracovní doba a doba odpočinku, odměňování závislé práce (mzda, plat, odměna z dohod), překážky v práci, dovolená, odborný růst zaměstnanců, odpovědnost za škoda a náhrada škody, pracovní úrazy a nemoci z povolání, ochrana práv těhotné ženy v pracovněprávních vztazích.Anglicky

Získané způsobilosti

Student získá základní orientaci v právní úpravě zdravotnického práva , dokáže se orientovat v právních normách českého zdravotnického práva a dokáže tyto správně interpretovat a aplikovat. Je plně způsobilý řešit základní právní situace při poskytování zdravotní péče a poskytovat v tomto základní právní pomoc.

Literatura

Zákon č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění. Zákon č. 20/1966 Sb. o péči o zdraví lidu . Zákon č. 66/1986 Sb. o umělém přerušení těhotenství . Zákon č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění. Zákon č. 40/1964 Sb. občanský zákoník. Zákon č. 285/2002 Sb. Transplantační zákon . SOVOVÁ, O. Trestní právo a zdravotnictví . Praha, 2008. Šnédar, L. Základy zdravotnického práva s příklady a otázkami. Lexis News, Praha. 2003. MACH, J. Zdravotnické právo. Praha, 2008. Z.Č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - zápočetÚčast na seminární výuce - nejméně 80%.Aktivní účast na seminární výuce. Zvládnutí kasuistického příkladu a kasuistických cvičení. Orientace v základních právních normách oblasti zdravotnického práva.Interpretace a aplikace základních právních norem z oblasti zdravotnického práva.

Garant

JUDr. Libor Šnédar, Ph.D.

Vyučující

JUDr. Libor Šnédar, Ph.D.