Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové zpracování dat (MUSKM / CPZD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MUSKM / CPZD - Počítačové zpracování dat, Fakulta managementu a ekonomiky ve Zlíně, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně (UTB).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pravidla a principy práce s daty - (Např. klíčové pojmy, návrh a tvorba datových struktur, relace, pořizování, úpravy a ukládání dat, zabezpečení apod.)Získávání informací a analýza dat - (Např: výpočty a funkce, řazení, jednoduché a pokročilé filtrování, souhrny, kontingenční tabulky apod.)Vyhodnocení a prezentace výstupů - (Např. formuláře, sestavy, grafy, kontingenční grafy, exporty apod.)Efektivní vyhodnocování a zvýšení produktivity - (Např. volba optimálních nástrojů pro daný úkol, automatizace vyhodnocování, objekty pro ovládání, definice podmínek apod.)Po absolvování předmětu budou znalosti a dovednosti studentů odpovídat požadavkům pro úspěšné absolvování certifikačních zkoušek mezinárodního konceptu ECDL (European Computer Driving Licence / International Computer Driving Licence), modul AM5 na pokročilé úrovni.

Získané způsobilosti

Studenti budou schopni používat při vyhodnocování dat aplikaci MS Access a MS Excel na pokročilé úrovni.

Literatura

Kruczek, Aleš. Microsoft Access 2010 : podrobná uživatelská příručka. Vyd. 1. Brno : Computer Press, 2010. ISBN 978-80-251-3289-0.

Požadavky

Způsob zakončení předmětu - klasifikovaný zápočetFormální požadavky:==============1. Odevzdání správně vypracovaných zápočtových úloh do stanoveného termínuStudenti odevzdávají zápočtové úlohy dle zadání ze soustředění. Správně vypracované zápočtové práce jsou podmínkou pro možnost absolvování praktické části. Pokud zápočtové práce nejsou přijaty, je zkušební termín považován za neúspěšný.Požadavky na znalosti a dovednosti:========================2. Úspěšné absolvování praktické části u počítače.Všichni studenti, kteří úspěšně odevzdali zápočtové práce absolvují praktickou část během termínů vypsaných v systému STAG. Na termín je třeba se vždy v systému STAG přihlásit.V praktické části student pracuje sám u počítače převážně s aplikací MS Access a MS Excel, případně dalšími nutnými aplikacemi (poznámkový blok, souborový manažer, FTP klient, ostatní aplikace MS Office atd.). Během práce může využívat nápovědu použitých aplikací. Úspěšnost praktické části 50%.

Garant

Ing. Radek Benda, Ph.D.